Llobarro amb verdures, miso i taronja
Un peix molt familiar amb toc oriental
Hui, per primera vegada, cuinarem amb miso a La cuina de morera. Utilitzarem aquesta pasta aromatitzant japonesa per a cuinar un llobarro amb verdures, miso i taronja.
Primer, anotem els ingredients!
Ingredients
- 2 llobarros de 300 g
- 1 carlota
- 1 pimentó roig
- 1 carabasseta
- 1 vitet roig fresc
- 1 llima dolça
- 1 cullerada de miso roig
- Tomaques ‘cherry’
- Pimentons de Padrón
- Suc de taronja
- Fulles d’api
- Cebollí fresc
- Farina
- Alls
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Trossegem el pimentó, la carabasseta, la carlota, les tomaquetes, el vitet i els alls.
- Saltem les verdures en una paella o wok.
- Posem bollir el suc de taronja amb una mica de miso roig.
- Ho deixem reduir i ho reservem.
- Fregim les fulles d’api i les reservem.
- Fregim els pimentons de Padrón i els reservem.
- Fem uns talls al peix, el salem, el pasem per farina i el fregim.
- Servim les verdures i, damunt, el peix amb la salsa de miso i taronja.
- Ho acabem amb els pimentonets i les fulles d’api.
- Ho adornem amb cebollí i llima dolça.
Nutrició: miso
El miso és una font rica de proteïnes, vitamines i minerals. També conté enzims digestius que poden ajudar en la digestió dels aliments i la millora de la flora intestinal. És ric en aminoàcids, incloent-hi l'àcid glutàmic, que li dona un gust característic i umami. A causa de la fermentació, el miso és una font d'aliments probiòtics, que són bacteris beneficiosos per a la salut intestinal. El miso era considerat un aliment sagrat a l'antiga Xina i al Japó. Els monjos zen també l’utilitzaven com a font d'energia durant les llargues meditacions que feien.
Al mercat, depenent de la seua fermentació, podem trobar:
- Miso blanc (shiromiso): Un any de fermentació. Sabor suau.
- Miso roig (akamiso): Dos anys de fermentació. Sabor més fort que el blanc.
- Miso negre (kuromiso): Tres anys de fermentació. Sabor intens.
- Hatchomiso: És una varietat més concentrada i proteica perquè no duu cap tipus de cereal afegit (arròs, blat o ordi).