Llobarro amb verdures, miso i taronja

Fàcil
35 minuts
4 persones

Un peix molt familiar amb toc oriental

Llobarro amb verdures, miso i taronja
Llobarro amb verdures, miso i taronja
06 de setembre 2023 - 20:05

Hui, per primera vegada, cuinarem amb miso a La cuina de morera. Utilitzarem aquesta pasta aromatitzant japonesa per a cuinar un llobarro amb verdures, miso i taronja.

Primer, anotem els ingredients!

  • 2 llobarros de 300 g
  • 1 carlota
  • 1 pimentó roig
  • 1 carabasseta
  • 1 vitet roig fresc
  • 1 llima dolça
  • 1 cullerada de miso roig
  • Tomaques ‘cherry’
  • Pimentons de Padrón
  • Suc de taronja
  • Fulles d’api
  • Cebollí fresc
  • Farina
  • Alls
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem el pimentó, la carabasseta, la carlota, les tomaquetes, el vitet i els alls.
  2. Saltem les verdures en una paella o wok.
  3. Posem bollir el suc de taronja amb una mica de miso roig.
  4. Ho deixem reduir i ho reservem.
  5. Fregim les fulles d’api i les reservem.
  6. Fregim els pimentons de Padrón i els reservem.
  7. Fem uns talls al peix, el salem, el pasem per farina i el fregim.
  8. Servim les verdures i, damunt, el peix amb la salsa de miso i taronja.
  9. Ho acabem amb els pimentonets i les fulles d’api.
  10. Ho adornem amb cebollí i llima dolça.

Nutrició: miso

El miso és una font rica de proteïnes, vitamines i minerals. També conté enzims digestius que poden ajudar en la digestió dels aliments i la millora de la flora intestinal. És ric en aminoàcids, incloent-hi l'àcid glutàmic, que li dona un gust característic i umami. A causa de la fermentació, el miso és una font d'aliments probiòtics, que són bacteris beneficiosos per a la salut intestinal. El miso era considerat un aliment sagrat a l'antiga Xina i al Japó. Els monjos zen també l’utilitzaven com a font d'energia durant les llargues meditacions que feien.

Al mercat, depenent de la seua fermentació, podem trobar:

  • Miso blanc (shiromiso): Un any de fermentació. Sabor suau.
  • Miso roig (akamiso): Dos anys de fermentació. Sabor més fort que el blanc.
  • Miso negre (kuromiso): Tres anys de fermentació. Sabor intens.
  • Hatchomiso: És una varietat més concentrada i proteica perquè no duu cap tipus de cereal afegit (arròs, blat o ordi).

També et pot interessar

stats