Llobarro fregit amb vinagreta agripicant i verdures

Intermedi
2 persones

El llobarro és una font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines i minerals.

Llobarro fregit amb vinagreta agripicant i verdures
Llobarro fregit amb vinagreta agripicant i verdures
05 d'octubre 2022 - 20:10

El llobarro, juntament amb l’abadejo, el llucet, la perca i la ratlla, és un dels peixos blancs més magres: sols aporta 1,3 g de greix per 100 grams de carn, que és molt rica en proteïnes d'alt valor biològic, vitamines i minerals. De les vitamines destaquen les del grup B (B12 i Niacina), que es troben en quantitats superiors a les presents en la carn, els ous i els formatges.

  • 2 llobarros mitjans
  • 1 bròcoli
  • 150 g de tirabecs
  • Tomaques cherry
  • Fulles de créixens
  • Farina de cigró
  • Pebre roig dolç

Per a la vinagreta:

  • Oli OVE
  • Sal
  • Llima
  • Vitet fresc
  • Vinagre de xerés
  • Mostassa en gra
  • Cebollí fresc
  • Fulles d'api
  1. Per a la vinagreta, emulsionem l’oli amb el vinagre i el suc de llima.
  2. Hi afegim mostassa en gra, uns trossets de vitet fresc, cebollí i fulles d’api picades.
  3. Per altra banda, escaldem les tomaques 'cherry', el bròcoli i els tirabecs.
  4. Li llevem els lloms al llobarro i els tallem per la meitat.
  5. Enfarinem les espines i el cap del peix, i ho fregim.
  6. Enfarinem i fregim els trossos de llobarro.
  7. Servim el peix juntament amb les espines i ho acompanyem amb les verdures.
  8. Ho decorem amb créixens, trossets de vitet i fulles d’api.
  9. Ho adobem amb la vinagreta agra i picant i una miqueta de pebre roig dolç.

Característiques culinàries del llobarro

De carn blanca molt fina, el seu gust és suau. Ideal per a fer papillotes o cuinar-lo a la sal. El llobarro salvatge el reconeixem perquè té un color més rosat, ja que s'alimenta de crustacis i té un gust més potent.

També et pot interessar