Lasanya de verdures
Una opció vegetariana molt saborosa
Aquesta lasanya és una mica diferent de les que solem fer. Els ingredients que utilitzarem seran una gran varietat de verdures, que podem triar al gust. En aquest cas, utilitzarem les següents:
Ingredients
- 3 carabassetes
- 1 ceba
- 1 carlota
- 2 pimentons verds
- Mig porro
- Mig pimentó roig
- Formatge per a gratinar
- 250 g de xampinyons
- 100 g de bolets congelats
- All en pols
- Orenga
- Salsa de soja
- Oli OVE
- Sal
- Pebre
Per a la beixamel:
- 1 L de llet
- 40 g de farina
- 40 g d'oli OVE
- Anou moscada
- Sal
- Pebre
Elaboració
- Fem la salsa beixamel torrant la farina amb l'oli.
- Hi incorporem la llet a poc a poc fins a obtindre la textura desitjada.
- Ho rectifiquem de sal, pebre i anou moscada i ho reservem.
- Tallem les carabassetes en làmines fines i la resta de verdures, en daus xicotets.
- Marquem la carabasseta a la planxa pels dos costats i la reservem.
- Ofeguem la ceba juntament amb el porro.
- Hi afegim els pimentons i la carlota.
- Hi agreguem els xampinyons, els bolets, la salsa de soja i les espècies
- Ho cuinem fins que estiga tot ben fet.
- Hi afegim la beixamel i cuinem el conjunt.
- Muntem la lasanya: alternem capes de carabasseta amb capes de verdures.
- Ho cobrim amb més beixamel i una mica de formatge, i ho gratinem al forn.
La salsa beixamel
Fer una beixamel és molt fàcil. Partim sempre d'una mateixa base, que s'anomena roux o ros de farina. Fer un ros de farina no és altra cosa que agafar la mateixa quantitat (en pes) de farina i mantega o oli i cuinar-la fins que agafe color. En aquest moment serà quan començarem a afegir-hi la llet. Evitarem el contrast de temperatura i intentarem que la llet estiga calenta. En aquest punt, passarem a utilitzar el batedor per a poder desfer bé la farina. Quan estiga diluïda la farina, anirem afegint-hi llet i coent la beixamel fins a obtindre la textura desitjada segons l'elaboració.