L'ensalada que es menja i es beu

Fàcil
20 minuts
4 persones

Un nom extravagant per a una ensalada senzilla

L'amanida que es menja i es beu
L'amanida que es menja i es beu
28 de juliol 2022 - 17:00

L'ensalada que es menja i també es beu sona molt original, però en veritat no amaga molt de misteri. A continuació mostrarem els ingredients i els passos per a elaborar aquesta recepta tan fresca ideal per als mesos d'estiu.

Per al gaspatxo andalús:

  • 4 tomaques madures
  • 1 cogombre
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 pimentó verd
  • 1 pimentó roig
  • Aigua
  • Oli d’oliva 0,4
  • Vinagre de xerés
  • Sal

Per a l’amanida:

  • 1 carlota
  • Encisams variats
  • Col llombarda
  • Brots d’alfals
  • Ceba roja
  • 50 g de formatge de cabra
  • Pipes de carabassa
  • Llima
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Triturem els ingredients del gaspatxo.
  2. Ho lliguem tot amb oli, aigua i vinagre i ho reservem.
  3. Daurem les pipes de carabassa.
  4. Tallem la col i la reservem en aigua i gel.
  5. Mesclem els encisams, la carlota, la ceba, el formatge de cabra i les pipes de carabassa.
  6. Fem una vinagreta amb oli, sal i llima i adobem l’ensalada.
  7. En gots de sidra, posem en el fons el gaspatxo i els omplim amb l’ensalada.
  8. Ho coronem amb la llombarda i els brots d’alfals.

Pipes de carabassa

Les pipes de carabassa són molt conegudes per les seues propietats nutritives i medicinals. Tenen propietats antiinflamatòries, antioxidants, relaxants i digestives. Reforcen les defenses i tenen un alt contingut en calci i magnesi.

Quin és el problema? Si les consumim en xicotetes quantitats, com en aquesta ensalada i, de manera equilibrada, no hi ha cap problema. Però per a aquella gent que té costum de menjar pipes de carabassa com a snack, entretemps, aperitiu… i que agafen la bossa per a passar l'estona i en mengen gran quantitat, s'ha de tindre en compte que les pipes de carabassa tenen una salvatjada de calories. A més, també pot comportar problemes estomacals pel seu alt contingut en fibra.

També et pot interessar