Galletes de xufa amb crema de cacau
Per a fer en família
Atenció, xiquets, que en esta recepta podeu ajudar! Fem unes galletes de xufa amb crema de cacau, molt fàcils d'elaborar i amb un resultat exquisit.
Pren nota!
Ingredients
Per a la massa:
- 3 ous
- 150 g de farina de coco
- 100 g de farina de xufa
- 50 g d’oli de coco
- 35 g de sucre de coco
- Essència de vainilla
- Canella
- Sal
Per a la crema:
- 50 g de crema d’ametles
- 40 g de mel
- 10 g de cacau en pols
- 1 cullerada de coco ratllat
- 1 cullerada de mantega fosa
- 1 cullerada de maca en pols
- Sal
Elaboració
- Barregem les farines de coco i de xufa, amb el sucre i l’oli de coco, l’essència de vainilla, canella i sal.
- Batem els ous, els incorporem a la mescla i ho pastem tot bé.
- Amb un corró, estenem la massa sobre paper vegetal.
- Tallem la massa amb motles de galleta i les enfornem a 180 °C fins que estiguen daurades.
- Barregem bé tots els ingredients de la crema i la reservem.
- Deixem refredar les galletes i les farcim amb la crema de cacau.
Unes farines diferents
- Farina de coco. Es fa de la polpa de coco dessecada. Se sol afegir a batuts, iogurts, cereals, barres de proteïna, pa i altres productes de rebosteria. A més d'afegir aroma i sabor de coco als plats, també es pot utilitzar com a espessidor en sopes, salses i altres guisats.
- Farina de xufa. Se sol afegir a smoothies, batuts o altres begudes per a afegir-hi nutrients i fibra. Malgrat que no té gluten, es pot utilitzar farina panificable mesclada amb altres ingredients que poden fer la mateixa funció, com ara ous o altres farines que continguen gluten. La farina de xufes també es fa servir per a aconseguir una textura cruixent en aliments fregits.