"Galette" de carabassa i taronja

Fàcil
90 minuts
4 persones

Per a compartir

"Galette" de carabassa i taronja
"Galette" de carabassa i taronja
29 de maig 2023 - 19:59

Preparem una galette de carabassa, taronja, sàlvia i formatge feta. Un plat molt senzill de fer que, a més d’estar ben bo, serveix per a compartir i ens farà quedar molt bé allà on el portem!

Anota!

  • 600 g de carabassa tallada fina 
  • 180 g de carlota a rodanxes fines 
  • 200 g de formatge feta
  • 2 escalunyes
  • 4 alls 
  • 1 ou
  • 1 taronja
  • Sàlvia fresca 
  • Comí en gra 
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la massa:

  • 200 g de farina 
  • 60 g de farina integral 
  • 160 g de mantega
  • 120 g d'aigua
  • 40 g de sucre
  • 30 g de sal 
  • Sàlvia fresca 
  1. Disposem en una safata la carabassa, la carlota, les escalunyes i els alls trossejats.
  2. Ho adobem amb oli, sal, comí en gra i ho enfornem a 170 ºC durant 30 minuts, aprox.
  3. Mesclem els ingredients de la massa i la deixem reposar en la nevera durant 30 minuts.
  4. Barregem el formatge feta amb ratlladura i suc de taronja, sàlvia picada i ho reservem.
  5. Estirem la massa amb un corró i hi distribuïm les verdures per damunt.
  6. Hi afegim el formatge pels voltants i en dobleguem les vores.
  7. Ho pintem amb ou batut i ho enfornem a 180 ºC durant 35 minuts, aprox.
  8. Ho decorem amb fulles de sàlvia.

Nutrició: carlota

La tenim tan vista i sabem tots que és tan bona, que mai li parem l’atenció que es mereix. Està plena de vitamina A i és font d'antioxidants. Podem destacar-ne que, de la mateixa manera que la majoria de les verdures perden nutrients en la cocció (bollides o al vapor), la carlota no és que no en perda, sinó que, a més, guanya en digestibilitat i perd més calories (si ja en té poques). La carlota suavitza les parets del sistema digestiu i ajuda en malalties com úlceres o gastritis. És perfecta per a ajudar a resoldre la gastroenteritis o per a ajudar a netejar l'organisme i reparar la flora intestinal.

També et pot interessar

stats