Fritada de polp amb pernil i olives negres
Per a repetir
El polp el podem comprar ja cuit, però si ho fem, hem de consumir-lo com més prompte millor, i això és, presicament, el que anem a fer amb aquesta recepta. Hui el gastarem per a preparar una fritada, que també portarà pernil i olives negres. Ja veureu quin puntet més bo que li dona.
Anem amb la resta d’ingredients!
Ingredients
- 2-3 potes de polp cuit
- 3 creïlles
- 1 pimentó verd
- 1 ceba
- Pernil d’acevall ibèric tallat a mà
- Olives negres sense pinyol
- Fulles de llorer
- Pebre roig dolç
- Cebollí
- Alls
Elaboració
- Pelem, tallem les creïlles i les posem a remulla.
- Fregim les creïlles amb la ceba, el pimentó, l’all i el llorer.
- Arruixem amb oli les potes de polp i les torrem a la planxa.
- Servim les creïlles amb el pernil i les olives.
- Ho decorem amb pebre roig i cebollí.
Nutrició: polp
Ofereix proteïnes de qualitat i greixos saludables per a l'organisme. Es tracta d’un aliment d'alta densitat nutritiva, amb baixa concentració calòrica i hidrats de carboni. La seua nul·la aportació de purines el converteixen en una aposta segura per a aquells que tinguen l'àcid úric alt en sang. També mereix especial atenció el seu contingut en vitamina B12, però també en proteïnes, ferro i seleni. Suport del metabolisme, ajuda a la síntesi de nous glòbuls rojos.