Focaccia casolana farcida

Intermedi
8 hores
4 persones

Molt italiana

Focaccia casolana farcida
Focaccia casolana farcida

Hui necessitem paciència perquè cuinem una focaccia casolana farcida, un plat tradicional de la cuina italiana. Una recepta que no està recomanada per a aquells que volen arribar a casa, obrir la nevera i tindre el sopar fet.

Anota!

  • 1 kg de farina de força 
  • 800 ml d'aigua 
  • 25 g de sal 
  • 4 g de rent 
  • Tomaques cherry 
  • Romer fresc 
  • Oli OVE
  • Sal en escates 

Per al farciment:

  • 200 g de mortadel·la italiana 
  • 3 mozzarelles 
  • 4 tomaques de pera
  • Ceba roja 
  • Alfàbega fresca
  • Oli OVE
  1. Pastem la farina amb el rent, la sal, l’oli i l’aigua.
  2. Ho deixem fermentar al fred.
  3. Ho pastem de nou i ho deixem fermentar de nou.
  4. Ho estenem i hi disposem les tomaques, la sal, el romer i un raig d’oli.
  5. Ho deixem fermentar una estona més.
  6. Ho enfornem a 200 °C i ho deixem coure durant 45 minuts.
  7. Farcim la focaccia amb la resta d’ingredients.

La focaccia i el seu antic origen

La focaccia és un plat tradicional de la cuina italiana que consisteix en una massa de pa plana i fina, cuita al forn i condimentada amb oli d'oliva, sal i herbes aromàtiques. A l'edat mitjana, la focaccia es va convertir en un plat bàsic de la dieta dels camperols italians. Era un aliment fàcil de preparar i barat, i es podia menjar com a aperitiu, plat principal o postres.

També et pot interessar

stats