Figues albardades

Fàcil
35 minuts

Els postres més típics de les festes patronals de Castelló de la Plana

Figues albardades
Figues albardades
05 d'agost 2022 - 20:00

Les figues albardades són unes postres típiques de les festes patronals de Castelló de la Plana. És molt habitual trobar-les en parades de venda ambulant durant les festes de la Magdalena i també les solen cuinar durant la resta de l'any i en Pasqua

  • 24 figues seques
  • 500 g de farina
  • 15 g de rent
  • 1 l d'aigua
  • 100 g de sucre
  • Oli de gira-sol
  • Sal
  • Sucre o mel
  1. Dissolem el rent i el sucre en l'aigua temperada.
  2. Hi afegim la sal i la farina i ho mesclem bé.
  3. Deixem reposar la pasta.
  4. Llevem el peçó de les figues i les partim per la meitat.
  5. Emparellem de dos en dos les figues obertes.
  6. Passem les figues per la pasta i les fregim en oli.
  7. Servim acompanyades amb sucre o mel.

Les figues albardades tenen forma quadrada i un alt contingut en fibra, potassi i calci. Tenen un efecte saciant que les converteix en un snack saludable amb alt contingut energètic.

Un plat molt senzill de preparar i molt condidor que s'elabora amb molt pocs ingredients.

També et pot interessar