Figues albardades
Els postres més típics de les festes patronals de Castelló de la Plana
Les figues albardades són unes postres típiques de les festes patronals de Castelló de la Plana. És molt habitual trobar-les en parades de venda ambulant durant les festes de la Magdalena i també les solen cuinar durant la resta de l'any i en Pasqua
Ingredients
- 24 figues seques
- 500 g de farina
- 15 g de rent
- 1 l d'aigua
- 100 g de sucre
- Oli de gira-sol
- Sal
- Sucre o mel
Elaboració
- Dissolem el rent i el sucre en l'aigua temperada.
- Hi afegim la sal i la farina i ho mesclem bé.
- Deixem reposar la pasta.
- Llevem el peçó de les figues i les partim per la meitat.
- Emparellem de dos en dos les figues obertes.
- Passem les figues per la pasta i les fregim en oli.
- Servim acompanyades amb sucre o mel.
Les figues albardades tenen forma quadrada i un alt contingut en fibra, potassi i calci. Tenen un efecte saciant que les converteix en un snack saludable amb alt contingut energètic.
Un plat molt senzill de preparar i molt condidor que s'elabora amb molt pocs ingredients.