Figatell de sépia
Una exquisidesa!
Heu provat els figatells de sepia? Són invenció del cuiner Miquel Ruiz i hui li retem un xicotet homenatge. Estem davant d'una d’eixes receptes que va camí de convertir-se en un clàssic de la nostra gastronomia.
Aquestos són els ingredients:
Ingredients
- 600 g de sépia
- 200 g de pa dur
- 2 alls
- Llet
- julivert fresc
- Oli OVE
- Sal
Per a la picada:
- 100 g de cacaus
- 2 alls
- Mel
- Suc de llima
- Polpa de nyora
- Julivert
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Trossegem la sépia i la triturem junt amb els alls, el julivert, el pa dur, oli, sal i llet.
- Formem els figatells i els emboliquem amb paper de plàstic transparent.
- Els reservem en la nevera durant 1 hora, aprox.
- En un morter, piquem els cacaus torrats.
- Hi afegim suc de llima, els alls, la polpa de nyora, mel, julivert, sal, un raig d’oli d’oliva i ho barregem tot.
- En una paella, torrem els figatells.
- Servim els figatells adobats amb la picada.
Nutrició: el cacauet
Encara que es considere fruita seca, el cacau amb corfa és un llegum i, en general, se sol vendre torrat. Malgrat la seua elevada aportació calòrica, el percentatge d'àcids grassos saturats que té és acceptable i la quantitat de sucre dels hidrats de carboni és realment bona. Però si hi ha una cosa en la qual els cacauets destaquen especialment, és en el percentatge relativament elevat d’L-arginina, una substància que regula diferents hormones.