Fideus fregits a la marinera

Intermedi
35 minuts
4 persones

Per a gaudir a l'ombra del canyís d'una caleta de Xàbia

Fideus fregits a la marinera
Fideus fregits a la marinera
18 de juliol 2022 - 20:00

Fideu fi, bona cosa de verdures i caldo de peix són els protagonistes d'aquesta amalgama de plat amb matisos irresistibles per a gaudir i celebrar amb família un matí assolellat de juliol. Pren nota i sorprén els teus!

  • 400 g de fideus del 0
  • 2 carlotes
  • 250 g de bajoca plana
  • 1 porro
  • 4 alls
  • 2 escalunyes
  • 1 tomaca
  • 1 ceba
  • Julivert picat
  • 10 llagostins crus
  • 250 g de peix variat
  • 1 l de caldo de peix
  • Sal
  • Oli OVE
  • Pebre blanc
  • Anou moscada
  • Pebre roig
  1. Fregim els fideus, els escaldem i els reservem.
  2. Sofregim la ceba, l’all i la tomaca.
  3. Afegim els caps dels llagostins i ho ofeguem tot.
  4. Hi afegim una mica de caldo de peix, triturem el sofregit i el colem.
  5. A banda, saltem l’all amb l’escalunya, la verdura i el peix.
  6. Afegim els fideus, el caldo de peix i la salsa de llagostins.
  7. Ho cuinem 2 minuts i ho servim amb julivert picat.

El cap dels llagostins

Ens trobem ací amb un xoc cultural respecte de les tradicions. Com sempre, si es menja d'una manera aïllada, no passa res, però si consumim marisc freqüentment hem de rebutjar els caps pel seu contingut en cadmi, que s'acumula al fetge i als renyons.

També et pot interessar