Fideuà de l'Horta
Sense mar
Vos proposem hui un plat que és un exemple perfecte de cuina mediterrània: una fideuà de l’horta. Com podeu intuir pel nom, no porta ni gambes ni sépia, que d'eixes encara ni en sembrem, ni en collim.
Els ingredients són els següents:
Ingredients
- 400 g de fideus grossos
- 150 g de tirabecs
- 100 g de faves tendres
- 1 garba d’alls tendres
- 1 pimentó roig
- 1 carabasseta
- 1 ceba tendra
- 1 tomaca
- Caldo de pollastre
- Romer fresc
- Timó fresc
- Fenoll fresc
- Pebre roig dolç
- Llorer
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba i els alls tendres.
- Hi afegim els pimentons, els tirabecs, una mica de fenoll, les faves i ho deixem sofregir.
- Hi agreguem la carabasseta i llorer.
- Hi incorporem el pebre roig, la tomaca ratllada i ho deixem coure.
- Hi afegim els fideus i els sofregim un miqueta.
- Hi agreguem el caldo, unes branquetes de romer i de timó, safrà i ho deixem coure uns 10 minuts.
En el fideu està el secret
Escollir un calibre de fideu o un altre té conseqüències en el resultat de la fideuà. Descartant els extrems (ni el més fi, ni el més gros són recomanables), hem de saber que, com més fi siga el fideu, menys absorbirà els sabors i més s’empastrarà el plat. En canvi, com més gros el triem, més quantitat de pasta estarem menjant i pitjor serà la textura del plat. Els recomanables per a una fideuà serien el mitjà o el gros (3 o 4), però açò és una cosa que depén del gust de cada u.