Faves al tombet

Fàcil
50 minuts
4 persones

“A cada casa couen faves, i a la nostra, a calderades”

Faves al tombet
Faves al tombet
28 de novembre 2022 - 19:59

Vos proposem un plat molt tradicional, sobretot en algunes comarques castellonenques, faves al tombet. Una recepta que te la pots menjar en el plat, però que també la pots posar dins d’un entrepà i tindre un esmorzar “prèmium”.

Prenem nota de tot el que necessitem.

  • 1 kg de faves
  • 2 manolls d’alls tendres
  • 2 llonganisses
  • 2 costelles de porc
  • 2 botifarres
  • 3 alls
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem les costelles, les salem i les sofregim.
  2. Hi agreguem la llonganissa i la botifarra trossejades i ho deixem sofregir.
  3. Hi incorporem els alls tendres i els alls secs.
  4. Quan l’all tendre estiga dauradet, hi afegim les faves.
  5. Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure uns 25 minuts a foc baix.
  6. Agitem l’olla de tant en tant i ho servim.

Nutrició: faves

Les faves són una bona font de proteïnes i hidrats de carboni, molt més nutritives que les seques. No oblidem que són llegums, així que tenen un alt contingut en proteïnes que fan que es tracte d'un aliment molt recomanat per a vegetarians i vegans. Són riques en ferro i en fibra. Sovint s’empren en tractaments contra l’anèmia.

A causa de la irregularitat de les faves al mercat i a la seua temporada tan curta, vos recomanem que quan n’hi haja de bones i estiguen a bon preu, en compreu de sobra i en congeleu, ja que són un producte amb una bona congelació. Compreu-les fresques, traieu-les de la baina i guardeu-les en bosses hermètiques en el congelador. 

També et pot interessar