Fals arròs al forn

Fàcil
40 minuts
4 persones

Senyor cuiner: pot començar la dinà

Fals arròs al forn
Fals arròs al forn
15 de març 2023 - 19:59

Estem en Falles i, per això, tenim una proposta molt valenciana i molt adequada per a estos dies. La nostra pròpia mascletà consistirà en un fals arròs al forn. Fals? Ara de seguida desvelarem el misteri, però abans, anotem els ingredients que necessitarem:

  • 360 g d’arròs
  • 300 g de costella de porc
  • 200 g de cansalada entreverad
  • 100 g de cigrons cuits
  • 1,3 l de caldo de putxero
  • 3 botifarres
  • 3 blanquets
  • 2 tomaques
  • 1 creïlla
  • 1 cabeça d’alls
  • Pebre roig dolç
  • Safrà
  • Oli OVE 
  • Sal
  1. Sofregim la creïlla amb la cabeça d’alls i ho reservem.
  2. Salem i sofregim la costella de porc i la cansalada.
  3. Hi afegim el pebre roig i una tomaca ratllada.
  4. Ho removem bé i hi incorporem els cigrons i l’arròs.
  5. Ho sofregim i hi aboquem el caldo ben calent.
  6. Hi afegim el safrà, els embotits, una tomaca a rodanxes, la creïlla i la cabeça d’alls.
  7. Ho deixem coure 18 minuts, aprox.

Per què és fals?

Ens trobem immersos en plenes Falles i els casals fallers són el centre de la vida festera durant estos dies: allí es menja, es sopa i… algun que un altre també dorm. Una manera pràctica perquè els membres d’una comissió nombrosa puguen dinar arròs al forn és fer esta “trampa” i cuinar-lo en paella. Amb la infraestructura que solen tindre les comissions, és molt difícil fer arròs al forn en cassoles de fang, per a molta gent, i esta és una manera d’aconseguir-ho. Està boníssim. No ix tan sec ni rossejadet com el que es cuina al forn, però està molt saborós.

També et pot interessar

stats