Fals arròs al forn
Senyor cuiner: pot començar la dinà
Estem en Falles i, per això, tenim una proposta molt valenciana i molt adequada per a estos dies. La nostra pròpia mascletà consistirà en un fals arròs al forn. Fals? Ara de seguida desvelarem el misteri, però abans, anotem els ingredients que necessitarem:
Ingredients
- 360 g d’arròs
- 300 g de costella de porc
- 200 g de cansalada entreverad
- 100 g de cigrons cuits
- 1,3 l de caldo de putxero
- 3 botifarres
- 3 blanquets
- 2 tomaques
- 1 creïlla
- 1 cabeça d’alls
- Pebre roig dolç
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim la creïlla amb la cabeça d’alls i ho reservem.
- Salem i sofregim la costella de porc i la cansalada.
- Hi afegim el pebre roig i una tomaca ratllada.
- Ho removem bé i hi incorporem els cigrons i l’arròs.
- Ho sofregim i hi aboquem el caldo ben calent.
- Hi afegim el safrà, els embotits, una tomaca a rodanxes, la creïlla i la cabeça d’alls.
- Ho deixem coure 18 minuts, aprox.
Per què és fals?
Ens trobem immersos en plenes Falles i els casals fallers són el centre de la vida festera durant estos dies: allí es menja, es sopa i… algun que un altre també dorm. Una manera pràctica perquè els membres d’una comissió nombrosa puguen dinar arròs al forn és fer esta “trampa” i cuinar-lo en paella. Amb la infraestructura que solen tindre les comissions, és molt difícil fer arròs al forn en cassoles de fang, per a molta gent, i esta és una manera d’aconseguir-ho. Està boníssim. No ix tan sec ni rossejadet com el que es cuina al forn, però està molt saborós.