Fadrinets

Fàcil
1:30 hores
20 persones

Magdalena festa plena

Fadrinets
Fadrinets
10 de març 2024 - 20:10

Preparem uns dolcets que ja s’han convertit en tot un símbol de les festes de la Magdalena. Es diuen fadrinets i estan boníssims. Són molt fàcils de fer, però, això sí, donen faena.

Anota la recepta!

  • 500 g de farina
  • 125 ml d'oli OVE
  • 100 ml d'anís sec
  • 15 ml de vi moscatell
  • 40 g de sucre
  • Confitura de moniato
  • Orellanes d'albercoc
  • Figues seques
  • Pinyons
  • Sucre de llustre

Per al farciment:

  • 125 g d'ametla molta
  • 125 g de sucre
  • 100 g de crema pastissera
  • 50 g de mantega
  • 125 ml d'aigua
  • 1 ou
  1. Mesclem la farina, el sucre, l’anís, el moscatell i l’oli.
  2. Ho pastem bé i ho deixem reposar.
  3. En un bol, diluïm el sucre en l’aigua.
  4. Hi incorporem l’ametla i l’ou.
  5. Hi incorporem la crema pastissera i la mantega fosa i ho integrem tot bé.
  6. Estirem la massa i folrem les cassoletes.
  7. Hi posem pes i ho enfornem a 180 °C durant 5 minuts.
  8. Torrem els pinyons i piquem les figues i les orellanes.
  9. Hi posem una base de moniato i fruites seques.
  10. Ho omplim amb el farciment i ho enfornem a 180 °C durant 20 minuts.
  11. Ho decorem amb el sucre de llustre.

La Magdalena als forns

El paper que tenen els forners de Castelló durant els dies de festes és fonamental, ja que preparen milers de ximos i fadrinets, amb els quals ajuden a fer que estes elaboracions continuen sent part essencial de la nostra gastronomia. 

A la Magdalena de 2023 es van posar a la venda uns 20.000 fadrinets als establiments que pertanyen al Gremi de Forners. A més dels fadrinets, durant les festes de la Magdalena també són molt populars els ximos, els bunyols, les figues albardades, els cacaus i els tramussos, i l’entrepà de truita de faves per a la Romeria de les Canyes.

També et pot interessar

stats