Espardenyada d'ànec

Intermedi
4 persones

Un plat que barreja carn i peix i és tradicional de la Ribera Baixa

Espardenya d'ànec
Espardenya d'ànec
22 d'agost 2022 - 20:00

En aquesta recepta preparem un guisat emblemàtic de la nostra gastronomia: una espardenyada d'ànec i anguila tradicional de la Ribera, un plat que barreja ingredients de terra i de mar, és a dir, de carn i de peix.

  • 1 kg d’ànec
  • 1 kg d’anguiles
  • 300 g de garrofó
  • 4 alls
  • 2 vitets
  • Safrà
  • Pebre roig
  • Ametles pelades
  • Clavell
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  1. Coem el garrofó i el reservem.
  2. Rossegem l’ànec i hi afegim l’all, els vitets i el pebre roig.
  3. Ho removem tot i ho cobrim amb aigua.
  4. Coem l’ànec a foc lent.
  5. Preparem una picada amb julivert, ametla, pebre i clavell.
  6. Al final de la cocció hi afegim les anguiles i el garrofó.
  7. Hi agreguem la picada i ho deixem coure fins que les anguiles estiguen fetes.

Es comenta que l'origen de la recepta es troba en un malentés, quan una colla de segadors arrossers de Sueca i el Palmar oblidaren precisament l'arròs de la paella del dinar, quan alguns portaven part dels ingredients de la paella i altres els de l'allipebre. 

El lloc de l'encontre fou l'anomenat Molí de Baldoví (Sueca), dins de la marjal. Sembla que algú, en veure el resultat, que després resultaria un èxit de sabor, exclamà: "Això és una espardenyada!"

També et pot interessar