Un esmorzar molt especial, entrepà de llonganisses, ceba caramel·litzada i mostassa

Fàcil
18 minuts
2 persones

Un esmorzaret amb un toc picant: entrepà de llonganisses i ceba caramel·litzada

L'esmorzar valencià
L'esmorzar valencià
19 de juliol 2022 - 20:00

Un bon esmorzar a mitjan matí no pot faltar en la cultura valenciana. Per a molts, el millor moment del dia és gaudir de l'esmorzaret al seu bar preferit. Un bon entrepà acompanyat d'olives, tramussos i cacaus... A qui no li abelleix?

Hi ha molts tipus d'entrepans i ací et portem un per a fer a casa, amb un toc picant.

  • 1 pa de forn ben cruixent
  • 6 llonganisses
  • 200 g de ceba
  • Mostassa
  • Timó fresc
  • 150 g de formatge per a fondre
  • 3 vitets picants
  • 2 cebes roges en vinagre
  1. Caramel·litzem la ceba amb el timó, afegim la mostassa i reservem.
  2. Obrim les llonganisses per la meitat i les fem a la planxa.
  3. Dins del pa posem la ceba caramel·litzada, les llonganisses, el formatge, els vitets i la ceba en vinagre.
  4. Enfornem l'entrepà durant uns minuts.

Mites sobre el pa

  • El pa integral té menys calories: Fals. És veritat que si és 100% integral és més beneficiós nutritivament, però tenen les mateixes calories.
  • La corfa té més calories que la molla: Fals també, però amb matisos. En tindre la corfa menys contingut d'aigua, amb un pes igual té una major concentració de nutrients i de calories que la molla.
  • El pa no pot formar part d'una dieta d'aprimament: Fals. Depén del tipus de pa, les versions integrals poden formar-hi part perfectament.
  • Els cereals "de moda" són més saludables: Fals. El pa no depén tant del tipus de cereal com del refinament de la farina. Si està molt refinada, és igual de quin cereal siga.
  • El pa congelat no és bo: Fals. Si el pa abans de ser congelat era bo, continuarà sent-ho també després de congelat.

També et pot interessar