Esmorzar de diumenge

Fàcil
20 minuts
2 persones

L'esmorzaret popular de la cultura valenciana

Esmorzar de diumenge
Esmorzar de diumenge
27 de setembre 2022 - 20:00

Els valencians tenim la cultura de l'esmorzaret ben arrelada a la nostra terra. És per això que hem volgut col·laborar preparant un esmorzar digne de dia festiu.

Prenem nota dels ingredients i ens posem en marxa.

  • 2 pans de pataqueta
  • 1 carabasseta
  • 1 pimentó roig
  • 1 albergina
  • 1 tomaca
  • 1 ceba tendra
  • Formatge 'brie'
  • Anxoves
  • Olives
  • Cacau
  • Ruca
  • Llima
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Tallem l’albergina a rodanxes, la salem i la reservem.
  2. Torrem a la planxa les verdures: el pimentó, la carabasseta, la ceba i l’albergina.
  3. Farcim el pa amb les verdures.
  4. Hi afegim un rall d’oli i el formatge tallat a trossets.
  5. Enfornem l’entrepà, sense tapar, durant uns minuts.
  6. Per altra banda, fem una ensalada tallant la tomaca i la ceba.
  7. L’adobem amb oli i sal i hi afegim unes olives.
  8. Traiem l’entrepà del forn i hi afegim les anxoves.
  9. Hi agreguem la ruca i l’adobem amb llima, oli i sal.
  10. Tapem l’entrepà i el servim acompanyat de l’ensalada i uns cacaus.

L’origen d’aquesta cultura ve de la necessitat de calories i descans dels llauradors per a suportar la dura jornada, però pareix que tinga molt més a veure amb l’hedonisme i el fet de gaudir dels xicotets moments.

També et pot interessar