Ensaladilla de gambeta i anguila fumada

Intermedi
40 minuts
4 persones

Amb José Manuel López

Ensaladilla de gambeta i anguila fumada
Ensaladilla de gambeta i anguila fumada
21 d'abril 2023 - 19:59

Sense tradició no hi ha avantguarda, així que cuinem una ensaladilla de gambeta i anguila fumada. Elaborem la recepta amb José Manuel López, xef del restaurant Peix i Brases de Dénia, amb una estrela Michelin.

Anota els ingredients!

  • 250 g de gambeta
  • 4 eriçons de mar
  • 5 creïlles
  • 1 carlota / 2 
  • 5 ous cuits
  • Anguila fumada
  • Maionesa 
  • Plàncton en pols
  • Caviar de truita
  • Brots de pésols
  • Pésols
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Bollim la creïlla i la carlota senceres.
  2. Una vegada fredes, les pelem i les ratllem, junt amb els ous cuits.
  3. Tallem els caps de les gambetes, els escaldem en aigua i els reservem.
  4. Pelem les cues, les salem i les reservem.
  5. Escaldem també els pésols i els reservem.
  6. Mesclem les verdures i els ous ratllats, els salpebrem i els amanim amb maionesa.
  7. Per a la maionesa de plàncton, hidratem el plàncton i el mesclem amb més maionesa.
  8. Servim l’ensaladilla en un motle i la cobrim amb la maionesa de plàncton.
  9. Trossegem l’anguila i hi repartim els filets per damunt.
  10. Hi afegim les cues i els caps de gambeta.
  11. Ho acabem amb els eriçons, els pésols i el caviar de truita.

Els eriçons de mar

Tot i que el seu aspecte extern ens convida a rebutjar-los, una vegada oberts, ens trobem davant d'una exquisidesa. El seu sabor és potent i se situa entre el dolç i el salat. Encara que la seua temporada comença en la tardor, és en març i abril quan aconsegueixen el moment òptim per a la seua degustació. Dènia és una de els ciutats amb més tradició de menjar eriçons de mar. En temporada, pots degustar-ne als seus retsurants.

També et pot interessar

stats