Ensaladilla de gambeta i anguila fumada
Amb José Manuel López
Sense tradició no hi ha avantguarda, així que cuinem una ensaladilla de gambeta i anguila fumada. Elaborem la recepta amb José Manuel López, xef del restaurant Peix i Brases de Dénia, amb una estrela Michelin.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 250 g de gambeta
- 4 eriçons de mar
- 5 creïlles
- 1 carlota / 2
- 5 ous cuits
- Anguila fumada
- Maionesa
- Plàncton en pols
- Caviar de truita
- Brots de pésols
- Pésols
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Bollim la creïlla i la carlota senceres.
- Una vegada fredes, les pelem i les ratllem, junt amb els ous cuits.
- Tallem els caps de les gambetes, els escaldem en aigua i els reservem.
- Pelem les cues, les salem i les reservem.
- Escaldem també els pésols i els reservem.
- Mesclem les verdures i els ous ratllats, els salpebrem i els amanim amb maionesa.
- Per a la maionesa de plàncton, hidratem el plàncton i el mesclem amb més maionesa.
- Servim l’ensaladilla en un motle i la cobrim amb la maionesa de plàncton.
- Trossegem l’anguila i hi repartim els filets per damunt.
- Hi afegim les cues i els caps de gambeta.
- Ho acabem amb els eriçons, els pésols i el caviar de truita.
Els eriçons de mar
Tot i que el seu aspecte extern ens convida a rebutjar-los, una vegada oberts, ens trobem davant d'una exquisidesa. El seu sabor és potent i se situa entre el dolç i el salat. Encara que la seua temporada comença en la tardor, és en març i abril quan aconsegueixen el moment òptim per a la seua degustació. Dènia és una de els ciutats amb més tradició de menjar eriçons de mar. En temporada, pots degustar-ne als seus retsurants.