Ensalada de taronja, ceba, abadejo i verdolaga

Fàcil
2 persones

Una recepta plena de descobriments

Ensalada de Taronja, ceba, abadejo i verdolaga
Ensalada de taronja, ceba, abadejo i verdolaga / À Punt
04 d'octubre 2022 - 20:10

Amb aquesta recepta descobrim verdaderament que el conegut com a abadejo anglés no és un simple abadejo salat. Malgrat ser el mateix peix, és un bacallà més vell, amb un color més fosc i més compacte. Aleshores es deixa unes hores a remulla, es neteja i es torna a secar. Després les molletes es col·loquen una damunt de l'altra, apilades, perquè es compacten. El resultat és un abadejo amb un punt de salat inferior, un color groguenc i una textura més dura, excepcional per a menjar cru i amb un gust més intens per a alguns guisats.

  • 200 g d’abadejo anglés
  • 2 taronges
  • 1 ceba roja
  • Verdolaga
  • Olives negres sense pinyol
  • Tomaques 'cherry'
  • Llavors de rosella
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Esgarrem l’abadejo, li afegim oli i el reservem.
  2. Posem a remulla unes quantes fulles de verdolaga.
  3. En un plat, posem les taronges tallades a rodanxes formant una rosa i hi afegim una miqueta de sal.
  4. Hi posem l’abadejo esgarrat per damunt i la ceba tallada a la juliana.
  5. Hi afegim després les tomaquetes i les olives negres partides per la meitat.
  6. Hi incorporem els brots de verdolaga.
  7. Ho adobem amb oli i ho empolvorem amb unes llavors de rosella.

La desconeguda verdolaga

També amb aquesta recepta ens retrobem amb la desconeguda verdolaga. Aquesta herba medicinal, que molta gent considera herba borda o malesa, s'ha utilitzat tradicionalment en la cuina. És poc apreciada pels agricultors, ja que pot perjudicar les collites. La seua presència és bioindicador de la qualitat de la terra. Els avis en saben molt, d'ella. Pregunta'ls-ho i ho descobriràs.

També et pot interessar