Crosta de Pego
Si l'arròs al forn tenia pocs ingredients... ara un de més!
    Sentir el nom de Pego ens fa rememorar, a alguns de nosaltres, aquell viatge en autobús quan érem adolescents de camí a celebrar el dia de carnestoltes. Però poca gent coneix la festivitat local per antonomàsia, després d'aquesta famosa revetlla, per gaudir d'aquest plat tan arrelat a la terra. Veiem com es prepara!
Ingredients
- 500 g arròs bomba de Pego
 - 2 cuixes de pollastre
 - 500 g costella de porc
 - Mitja gallina
 - 4 botifarres
 - 8 ous
 - 200 g cigrons arremullats
 - Pimentó roig
 - Ceba
 - 1 cabeça d’alls
 - Sal
 - Safrà
 - Oli OVE
 
Elaboració
- Preparem un caldo amb la gallina
 - Rossegem el pollastre i la costella, hi afegim el caldo de gallina i els cigrons arremullats i deixem coure.
 - Sofregim els alls, la ceba i el pimentó roig.
 - Hi afegim l'arròs i el sofregim.
 - Muntem la cassola afegint la carn, els cigrons i les botifarres.
 - Hi aboquem el caldo, el fem bollir i portem la cassola al forn.
 - Als 10 minuts li afegim els ous.
 - Coem fins que la crosta estiga ben daurada.
 
El Dia de la Crosta
El Dia de la Crosta reuneix a familiars i amics pegolins el dimarts posterior a carnestoltes per menjar aquest plat tots junts.