Crosta de Pego

Intermedi
1.30 hores
4 persones

Si l'arròs al forn tenia pocs ingredients... ara un de més!

Arròs amb costra de Pego
Arròs amb costra de Pego
15 de juliol 2022 - 20:00

Sentir el nom de Pego ens fa rememorar, a alguns de nosaltres, aquell viatge en autobús quan érem adolescents de camí a celebrar el dia de carnestoltes. Però poca gent coneix la festivitat local per antonomàsia, després d'aquesta famosa revetlla, per gaudir d'aquest plat tan arrelat a la terra. Veiem com es prepara!

  • 500 g arròs bomba de Pego
  • 2 cuixes de pollastre
  • 500 g costella de porc
  • Mitja gallina
  • 4 botifarres
  • 8 ous
  • 200 g cigrons arremullats
  • Pimentó roig
  • Ceba
  • 1 cabeça d’alls
  • Sal
  • Safrà
  • Oli OVE
  1. Preparem un caldo amb la gallina
  2. Rossegem el pollastre i la costella, hi afegim el caldo de gallina i els cigrons arremullats i deixem coure.
  3. Sofregim els alls, la ceba i el pimentó roig.
  4. Hi afegim l'arròs i el sofregim.
  5. Muntem la cassola afegint la carn, els cigrons i les botifarres.
  6. Hi aboquem el caldo, el fem bollir i portem la cassola al forn.
  7. Als 10 minuts li afegim els ous.
  8. Coem fins que la crosta estiga ben daurada.

El Dia de la Crosta

El Dia de la Crosta reuneix a familiars i amics pegolins el dimarts posterior a carnestoltes per menjar aquest plat tots junts.

També et pot interessar