Crosta de Pego
Si l'arròs al forn tenia pocs ingredients... ara un de més!
Sentir el nom de Pego ens fa rememorar, a alguns de nosaltres, aquell viatge en autobús quan érem adolescents de camí a celebrar el dia de carnestoltes. Però poca gent coneix la festivitat local per antonomàsia, després d'aquesta famosa revetlla, per gaudir d'aquest plat tan arrelat a la terra. Veiem com es prepara!
Ingredients
- 500 g arròs bomba de Pego
- 2 cuixes de pollastre
- 500 g costella de porc
- Mitja gallina
- 4 botifarres
- 8 ous
- 200 g cigrons arremullats
- Pimentó roig
- Ceba
- 1 cabeça d’alls
- Sal
- Safrà
- Oli OVE
Elaboració
- Preparem un caldo amb la gallina
- Rossegem el pollastre i la costella, hi afegim el caldo de gallina i els cigrons arremullats i deixem coure.
- Sofregim els alls, la ceba i el pimentó roig.
- Hi afegim l'arròs i el sofregim.
- Muntem la cassola afegint la carn, els cigrons i les botifarres.
- Hi aboquem el caldo, el fem bollir i portem la cassola al forn.
- Als 10 minuts li afegim els ous.
- Coem fins que la crosta estiga ben daurada.
El Dia de la Crosta
El Dia de la Crosta reuneix a familiars i amics pegolins el dimarts posterior a carnestoltes per menjar aquest plat tots junts.