Cremós de llissa fumada

Intermedi
50 minuts
4 persones

Amb Vicente Patiño

Cremós de llissa fumada
Cremós de llissa fumada
31 de març 2023 - 19:59

En la recepta de hui vos proposem un cremós de llissa fumada, rave envinagrat i oxalis, de la mà de Vicente Patiño, un dels nostres cuiners més respectats, que ha aconseguit consolidar una proposta de cuina d’autor molt reconeixible, arrelada al territori i als sabors tradicionals.

Anoteu els ingredients!

  • 1,5 kg de llissa
  • 150 ml de nata
  • 200 g de rave
  • Fulles d’oxalis o agret
  • Flors de ravenell
  • Timó sec
  • Sal

Per al caldo de verdures:

  • 300 g de ceba
  • 250 g d’api
  • 250 g de carlota
  • 3 l d'aigua mineral
  • 3 alls
  • Oli OVE

Per a la salmorra salada:

  • 1 l d'aigua
  • 300 ml de vinagre
  • 30 g de sal
  • Pell de taronja

Per a la salmorra dolça:

  • 1 l d'aigua
  • 150 g de vinagre
  • 30 g de sucre
  • Pell de llima
  1. Bollim els ingredients de les salmorres i apaguem el foc.
  2. Aboquem el rave laminat a la salmorra salada i ho deixem marinar durant 24 hores.
  3. Reservem la salmorra dolça de llima.
  4. Fem un caldo amb les verdures, i hi escaldem els lloms de la llissa durant 8 minuts.
  5. Fumem la llissa amb timó sec en una safata tapada durant 8 minuts més.
  6. Triturem la llissa fumada sense pell amb la nata, oli d’oliva i sal.
  7. Reservem la crema en fred en una mànega.
  8. Fregim uns trossets de la pell de la llissa deshidratada, els salem i els reservem.
  9. Disposem el cremós de llissa i, damunt, les làmines de rave en salmorra.
  10. Ho adobem amb la salmorra dolça de llima i hi afegim el cruixent de pell de llissa picat.
  11. Ho decorem amb fulles d’agret i flors de ravenell.

La llisa

La llisa és un peix petit, entre 30 i 60 centímetres, que habita en aigues costeres i fluvials en regions tropicals i subtropicals. A l'hora de menjar-la, té espines, però, no obstant això, presenta una gran versatilitat gastronòmica i es pot fer fregida, al forn, guisada o en sopa. A més, també es poden trobar versions en llanda. Nutricionalment, aporta proteïnes, potasi, calci, magnesi i ferro.

També et pot interessar

stats