Costelles de porc a la taronja i mel

Intermedi
2 hores
2 persones

Un clàssic del dolç i salat que és tota una aposta guanyadora

Costelles de porc a la taronja i mel
Costelles de porc a la taronja i mel
13 de juliol 2022 - 20:00

Aquest plat és molt típic a les comarques d'interior, sobretot en aquelles on hi ha cultura de la mel, com a la Vall de Cofrents i Aiora. Acabem de vore quins ingedients porta i ens posem mans a l'obra.

  • Mig costellam de porc
  • 2 alls
  • Suc de 8 taronges
  • 1 copa de vi blanc
  • 4 carlotes
  • 8 prunes panses
  • 1 fulla de llorer
  • Mel de la Vall
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  1. Netegem el costellam i l'untem amb all i mel.
  2. Rossegem la carn i afegim les carlotes, el llorer, la sal i el pebre.
  3. Aboquem el suc de taronja i aigua i deixem coure.
  4. Hi posem les prunes i el vi blanc.
  5. Acabem de coure i servim les costelles amb la salsa triturada.

Propietats de la mel

La mel té propietats antibacterianes, antiinflamatòries i antioxidants. Té un índex glucèmic més baix que el sucre i, a diferència d'aquest, conté vitamines, minerals i antioxidants, però en tan poca quantitat que és irrellevant. S'ha de tenir precaució amb els bebés de menys de 12 mesos d'edat, ja que pot contindre espores del bacteri Clostridium botulinum i causar-ne una infecció.

També et pot interessar