Corder amb salsa de mostassa

Fàcil
1 hora
4 persones

Recepta de dia gran

Corder amb salsa de mostassa
Corder amb salsa de mostassa
13 de juny 2023 - 20:00

Proposem un plat que, perfectament, podria formar part del menú d’una boda, com a plat principal o, fins i tot, d’un menú de Nadal: un corder amb salsa de mostassa, mel i castanyes, amb unes creïlles “rebolcades”.

Preneu nota!

  • 1 espatla de corder 
  • 4 creïlles 
  • 4 alls
  • 2 fulles de llorer 
  • 1 branca de romer 
  • Ratlladura de llima
  • Pebre blanc o negre 
  • Pebre roig dolç 
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salsa:

  • 50 g de mel 
  • 25 g de mostassa en gra
  • Castanyes cuites 
  • Timó fresc 
  • Sal 
  1. Salpebrem el corder i l’enfornem a 180 °C durant 1 hora i 30 minuts, aprox., amb una miqueta d’aigua.
  2. L’acabem de coure arruixant-lo regularment amb el seu suc.
  3. En una paella, calfem la mel amb la mostassa, les castanyes, el timó i una miqueta d’aigua.
  4. Ho deixem coure, hi afegim després caldo de la cocció del corder i ho reservem.
  5. Bollim les creïlles amb el llorer, les deixem refredar, les pelem i les trossegem.
  6. En una paella, sofregim els alls i hi afegim el romer.
  7. Hi agreguem les creïlles, el pebre roig, sal, ratlladura de llima i ho deixem coure.
  8. Servim el corder amb les creïlles i la salsa.

L'espatla del corder

L'espatla de corder sol incloure la pota davantera i part del coll de l’animal. Gastronòmicament, és una carn més tendra i sucosa que altres parts com les costelles, que poden ser més fibroses i requereixen més temps de cocció per a ablanir-se. L'espatla de corder també té un sabor únic i distintiu, amb un lleuger sabor dolç i un regust lleugerament metàl·lic que prové de la presència de ferro a la carn. Aquesta carn es pot utilitzar en una gran varietat de plats, des d'estofats fins a barbacoes.

També et pot interessar

stats