Corder amb salsa de mostassa
Recepta de dia gran
Proposem un plat que, perfectament, podria formar part del menú d’una boda, com a plat principal o, fins i tot, d’un menú de Nadal: un corder amb salsa de mostassa, mel i castanyes, amb unes creïlles “rebolcades”.
Preneu nota!
Ingredients
- 1 espatla de corder
- 4 creïlles
- 4 alls
- 2 fulles de llorer
- 1 branca de romer
- Ratlladura de llima
- Pebre blanc o negre
- Pebre roig dolç
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Per a la salsa:
- 50 g de mel
- 25 g de mostassa en gra
- Castanyes cuites
- Timó fresc
- Sal
Elaboració
- Salpebrem el corder i l’enfornem a 180 °C durant 1 hora i 30 minuts, aprox., amb una miqueta d’aigua.
- L’acabem de coure arruixant-lo regularment amb el seu suc.
- En una paella, calfem la mel amb la mostassa, les castanyes, el timó i una miqueta d’aigua.
- Ho deixem coure, hi afegim després caldo de la cocció del corder i ho reservem.
- Bollim les creïlles amb el llorer, les deixem refredar, les pelem i les trossegem.
- En una paella, sofregim els alls i hi afegim el romer.
- Hi agreguem les creïlles, el pebre roig, sal, ratlladura de llima i ho deixem coure.
- Servim el corder amb les creïlles i la salsa.
L'espatla del corder
L'espatla de corder sol incloure la pota davantera i part del coll de l’animal. Gastronòmicament, és una carn més tendra i sucosa que altres parts com les costelles, que poden ser més fibroses i requereixen més temps de cocció per a ablanir-se. L'espatla de corder també té un sabor únic i distintiu, amb un lleuger sabor dolç i un regust lleugerament metàl·lic que prové de la presència de ferro a la carn. Aquesta carn es pot utilitzar en una gran varietat de plats, des d'estofats fins a barbacoes.