Cogombre farcit de formatge fresc, salmó i maduixes

Intermedi
2,30 hores
4 persones

Un plat típic de la comarca del Comtat

Cogombre farcit de formatge fresc, salmó i maduixes
Cogombre farcit de formatge fresc, salmó i maduixes
18 d'agost 2022 - 20:00

Aquest plat de cogombre farcit i salmó va acompanyat d’ous de llissa cabuda. La llissa cabuda és el nom que rep una varietat de llissa, de la qual s'extrauen els ous.

  • 4 cogombres
  • 250 g de formatge crema
  • 2 cebes tendres

Per al marinat:

  • Mig llom de salmó
  • 1 kg de sal
  • 1 kg de sucre
  • 2 remolatxes crues
  • 1 llima
  • 1 taronja
  • Pebre negre en gra
  • Ginebre en gra
  • Anet sec

Per a l’oli de pimentons:

  • 2 pimentons del piquillo
  • Ous de llissa cabuda
  • 6 tomaques cherry
  • Anet fresc
  • Oli Verge Extra
  • Pebre blanc
  1. Netegem el peix d'espines i el cobrim amb la mescla del marinat.
  2. Deixem que marine durant 24 hores, el llavem i el reservem.
  3. Pelem els cogombres, els partim per la meitat i els buidem de llavors.
  4. Mesclem el formatge amb la ceba tendra i farcim els cogombres.
  5. Piquem els pimentons, amb una mica d’oli i els ous de llissa.
  6. Servim els cogombres acompanyats d’unes rodanxes fines del salmó marinat, una cullerada d’oli de pimentons i unes fulles d’anet.

El tall de la ceba:

Una tècnica que es fa servir contínuament a la cuina i a la qual mai parem atenció és el tall de la ceba.

Tallar bé els productes (en general) estalvia molt de temps a la cuina i obri, al cuiner aficionat, un ventall de possibilitats enormes dins la cuina.

En primer lloc, sempre hem de tallar sobre una post, mai en l'aire, i sempre hem de posar una base als productes perquè estiguen més estables. En aquest cas, tallem la ceba per la meitat.

A continuació, deixant sempre el nuc de la ceba sense tallar (ens ajuda que no es desmunte), practiquem talls perpendiculars al nuc, sense arribar mai a aquest. Deixem tanta distància com amplària vulguem que tinguen els trossos finals. Utilitzarem la mà esquerra de guia per a no tallar-nos.

Finalment, girem la ceba i hi fem nous talls, en perpendicular als ja realitzats, ara sí, tallant ja la peça sencera.

També et pot interessar

stats