Cocodril amb "papas arrugás" i "mojo picón"

Fàcil
30 minuts
4 persones

Exotisme amb un toc canari

Cocodril amb "papas arrugás" i "mojo picón"
Cocodril amb "papas arrugás" i "mojo picón"

Sabeu que el cocodril també es menja? Quan comprem, hem de deixar-nos aconsellar pels experts i si algun dia ens recomanen tastar coses noves, diguem-los que sí. És el cas d'aquesta recepta, perfecta per a sorprendre els nostres amics i amigues a casa.

Anota els ingredients!

  • 500 g de carn de cocodril 
  • 1 kg de creïlles xicotetes 
  • 200 g de sal grossa 
  • 1 llima
  • 3 alls
  • Julivert fresc
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal 

Per al “mojo picón”:

  • 150 g d'oli OVE
  • 15 g de vinagre de vi blanc
  • 3 alls
  • 1 vitet sec
  • Comí en gra
  • Pebre roig dolç
  • Julivert
  • Sal
  1. Trossegem la carn, la salpebrem i la marinem amb all, suc de llima, oli i julivert.
  2. En una cassola, posem les creïlles amb la sal grossa, les cobrim amb aigua i les deixem coure.
  3. Per al “mojo picón”, piquem l’all, el vitet, el comí i el julivert amb oli, vi i sal.
  4. Hi afegim al final pebre roig.
  5. Torrem la carn a la planxa.
  6. Servim el cocodril amb les creïlles i el “mojo picón”.

Les carns exòtiques

Les carns que, a la cuina, coneixem com “exòtiques” són aquelles que procedeixen d'animals silvestres o salvatges i que no se solen menjar. Si ens atrevim a experimentar noves combinacions tastant estes carns, hem de tindre en compte certs aspectes: 

  • Cal adquirir-les en establiments que oferisquen fiabilitat i traçabilitat.
  • Hem de verificar la qualitat i el segell que garantisca que la carn complix amb tots els requisits de sanitat.
  • Com que solen ser carns que es comercialitzen congelades, seguirem les instruccions d’ús que hi ha fora de l'embalatge pel que fa a la descongelació.

També et pot interessar

stats