Cocodril amb "papas arrugás" i "mojo picón"
Exotisme amb un toc canari
Sabeu que el cocodril també es menja? Quan comprem, hem de deixar-nos aconsellar pels experts i si algun dia ens recomanen tastar coses noves, diguem-los que sí. És el cas d'aquesta recepta, perfecta per a sorprendre els nostres amics i amigues a casa.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 500 g de carn de cocodril
- 1 kg de creïlles xicotetes
- 200 g de sal grossa
- 1 llima
- 3 alls
- Julivert fresc
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Per al “mojo picón”:
- 150 g d'oli OVE
- 15 g de vinagre de vi blanc
- 3 alls
- 1 vitet sec
- Comí en gra
- Pebre roig dolç
- Julivert
- Sal
Elaboració
- Trossegem la carn, la salpebrem i la marinem amb all, suc de llima, oli i julivert.
- En una cassola, posem les creïlles amb la sal grossa, les cobrim amb aigua i les deixem coure.
- Per al “mojo picón”, piquem l’all, el vitet, el comí i el julivert amb oli, vi i sal.
- Hi afegim al final pebre roig.
- Torrem la carn a la planxa.
- Servim el cocodril amb les creïlles i el “mojo picón”.
Les carns exòtiques
Les carns que, a la cuina, coneixem com “exòtiques” són aquelles que procedeixen d'animals silvestres o salvatges i que no se solen menjar. Si ens atrevim a experimentar noves combinacions tastant estes carns, hem de tindre en compte certs aspectes:
- Cal adquirir-les en establiments que oferisquen fiabilitat i traçabilitat.
- Hem de verificar la qualitat i el segell que garantisca que la carn complix amb tots els requisits de sanitat.
- Com que solen ser carns que es comercialitzen congelades, seguirem les instruccions d’ús que hi ha fora de l'embalatge pel que fa a la descongelació.