Causa limenya de salmó fumat

Intermedi
35 minuts
4 persones

Cuina peruana a la valenciana, fem fusió!

Causa limenya de salmó fumat
Causa limenya de salmó fumat
22 de juliol 2022 - 20:00

Aquesta causa limenya amb salmó fumat, reversionada amb un toc valencià, ens apropa a la cuina peruana. És un plat molt senzill, però, com veiem, tenim prou elaboracions prèvies a fer i nombrosos ingredients. Preneu nota de tot, que comencem ja!

  • Quicos
  • Ou dur
  • Salmó fumat en làmines
  • Cebollí

Per al puré de creïlla:

  • 900 g de creïlla cuita
  • 80 g de suc llima
  • 40 g de pebrera groga en pasta
  • Sal i pebre

Per a l'ensaladilla de salmó:

  • 200 g de retalls de salmó fumat
  • 100 g de cogombrets en vinagre
  • 200 g de ceba tendra
  • 50 g d'oliva negra picada
  • 150 g de maionesa
  • Sal

Per a la crema d'alvocat:

  • 400 g d'alvocat
  • 60 g de suc llima
  • 10 g de celiandre
  • Sal
  • Oli OVE

Per a la salsa huancaïna:

  • 300 g de formatge fresc
  • 200 g de llet evaporada
  • 100 g d'oli d'oliva
  • 30 g de pebrera groga en pasta
  • 4 galletes salades
  • Sal
  1. Fem un puré amb les creïlles, el suc de llima i la pasta de pebrera, i el reservem.
  2. Piquem bé els ingredients de l'ensaladilla de salmó i els mesclem amb la maionesa.
  3. Triturem l'alvocat amb el suc de llima i el celiandre, i el reservem.
  4. Fem la salsa huancaïna batent la pasta de pebrera, la llet, l'oli d'oliva, el formatge fresc i les galletes salades.
  5. Emplatem amb un motle i col·loquem a la base el puré de creïlla.
  6. Seguim amb una capa d'ensaladilla i una altra de creïlla.
  7. Cobrim amb la crema d'alvocat i uns quicos.
  8. Hi posem tires de salmó fumat i servim amb la salsa huancaïna, ou dur i cebollí.

Ingredients genuïns del Perú

Ara és moment d'apropar-se a altres plats i productes recurrents en la gastronomia peruana: ceviche, ajís, pisco, choclo (dacsa), camote (moniato), xirimoia, aguaymanto, lúcuma, etc.

També et pot interessar