Cassola de pollastre amb cireres i olives

Intermedi
4 persones

Un pollastre acompanyat d'un arròs d'estil turc

Cassola de pollastre amb cireres i olives
Cassola de pollastre amb cireres i olives
23 de setembre 2022 - 20:00

Aquesta recepta combina part d'uns aliments tradicionals de la cuina valenciana amb un toc diferent de la cuina turca.

Hui cuinem una cassola de pollastre amb cireres i olives. Acompanyat d'arròs pilaf, que és una de les guarnicions més populars de les cuines de països del Pròxim Orient i Àsia, és aromàtic, cremós i amb molt de sabor.

  • 8 cuixetes de pollastre
  • 150 g de tomaca trossejada
  • 180 g de bajoqueta
  • 130 g d’olives sense pinyol
  • 375 ml de vi blanc
  • 12 cireres
  • 1 ceba
  • Julivert fresc
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Alls
  • Sal

Per a l’arròs pilaf:

  • 60 g de ceba
  • 120 g de mantega
  • 300 g d’arròs
  • 600 ml d’aigua o caldo de verdures
  • Llorer
  • Timó
  • Julivert
  • Sal
  1. En una cassola, sofregim el pollastre salpebrat prèviament.
  2. Per a l’arròs, daurem en una paella la ceba trossejada amb la mantega.
  3. Hi afegim timó, llorer i julivert, i ho sofregim.
  4. Hi incorporem l’arròs i ho removem tot.
  5. Hi agreguem l’aigua i un pessic de sal, i ho deixem coure.
  6. Quan estiga el pollastre daurat, hi afegim la ceba tallada molt fina, l’all esmicolat, llorer i timó, i ho deixem sofregir tot.
  7. Hi agreguem la bajoqueta i la tomaca trossejades.
  8. Hi afegim les cireres desossades, les olives, el vi blanc i el julivert, ho portem a ebullició, abaixem el foc i ho deixem coure uns 45 min, perquè reduïsca.
  9. Servim el pollastre amb les verdures i les cireres i hi afegim un poc d’arròs damunt.

La cirera

La cirera pot ser de tres classes: dolça, àcida i una tercera varietat que és un híbrid de les dues anteriors.

És una fruita molt delicada, la principal dificultat que presenta és que és l'única fruita amb pinyol que si es cull abans d'hora no madura fora de l'arbre. Per tant, s'ha de collir en el moment oportú.

Són riques en hidrats de carboni, principalment sucres simples (fructosa, glucosa i sacarosa) si bé el seu valor calòric és moderat respecte al d'altres fruites. Aporta quantitats considerables de fibra.

També et pot interessar