“Burek”: pastís de corder i espinacs
Viatge als Balcans
Ens n’anem volant cap a Bòsnia, Bulgària i les terres de l’antic imperi otomà per tal de trobar-nos amb el següent plat. Parlem del burek (o börek), una espècie de pastís molt curiós i molt reconeixible que hui farcirem amb carn de corder i espinacs.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 250 g de carn de corder picada
- 150 g de formatge feta
- 2-3 cebes
- 2 manolls d'espinacs
- 1 paquet de pasta fil·lo
- 1 ou
- Ametles torrades
- Panses de corint
- Canella en pols
- Mantega fosa
- Pebre de Jamaica
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba ben picadeta.
- Hi incorporem pebre de Jamaica, la carn i ho daurem tot bé.
- Hi afegim les panses, canella, l’ametla picada i els espinacs.
- Ho coem uns minuts, escorrem l’aigua sobrant i ho deixem refredar.
- Estenem la pasta fil·lo i la pintem amb mantega fosa.
- Escampem la carn i el formatge per damunt i ho enrotllem.
- Repetim el procés amb la resta del farcit i de la pasta.
- Ho disposem enrotllat en una safata i ho pintem amb ou batu
- Ho enfornem a 180 °C uns 25 min.
Què és el "burek"?
El burek és una empanada o pastís salat farcit de carn picada, molt típic a Bòsnia i a tots els països de l'antic imperi otomà. Es pot trobar en forns de pa i en altres establiments de menjar ràpid. El burek redó se sol demanar al pes i pel farcit que porte. Els més tradicionals són el burek de carn picada de vedella o corder i el de formatge i espinacs. Se sol menjar acabat de fer, cruixent i calent, amb la mà, embolicat en paper per a evitar embrutar-se amb el greix que solta, i sol anar acompanyat amb salsa de iogurt.