“Burek”: pastís de corder i espinacs

Fàcil
1 hora
4 persones

Viatge als Balcans

“Burek”: pastís de corder i espinacs
“Burek”: pastís de corder i espinacs
29 de novembre 2022 - 19:59

Ens n’anem volant cap a Bòsnia, Bulgària i les terres de l’antic imperi otomà per tal de trobar-nos amb el següent plat. Parlem del burek (o börek), una espècie de pastís molt curiós i molt reconeixible que hui farcirem amb carn de corder i espinacs.

Anota els ingredients!

  • 250 g de carn de corder picada
  • 150 g de formatge feta 
  • 2-3 cebes
  • 2 manolls d'espinacs 
  • 1 paquet de pasta fil·lo 
  • 1 ou
  • Ametles torrades
  • Panses de corint
  • Canella en pols 
  • Mantega fosa 
  • Pebre de Jamaica
  • Sal
  1. Sofregim la ceba ben picadeta.
  2. Hi incorporem pebre de Jamaica, la carn i ho daurem tot bé.
  3. Hi afegim les panses, canella, l’ametla picada i els espinacs.
  4. Ho coem uns minuts, escorrem l’aigua sobrant i ho deixem refredar.
  5. Estenem la pasta fil·lo i la pintem amb mantega fosa.
  6. Escampem la carn i el formatge per damunt i ho enrotllem.
  7. Repetim el procés amb la resta del farcit i de la pasta.
  8. Ho disposem enrotllat en una safata i ho pintem amb ou batu
  9. Ho enfornem a 180 °C uns 25 min.

Què és el "burek"?

El burek és una empanada o pastís salat farcit de carn picada, molt típic a Bòsnia i a tots els països de l'antic imperi otomà. Es pot trobar en forns de pa i en altres establiments de menjar ràpid. El burek redó se sol demanar al pes i pel farcit que porte. Els més tradicionals són el burek de carn picada de vedella o corder i el de formatge i espinacs. Se sol menjar acabat de fer, cruixent i calent, amb la mà, embolicat en paper per a evitar embrutar-se amb el greix que solta, i sol anar acompanyat amb salsa de iogurt.

També et pot interessar