Botifarres de xocolate

Fàcil
30 minuts
2 persones

Res és el que sembla

Botifarres de xocolate
Botifarres de xocolate
22 de novembre 2022 - 19:59

Semblen botifarres, però no ho són. Els enganyalulls són l'opció perfecta per a poder sorprendre amics i familiars. Normalment porten una faena bestial, però hem buscat un enganyalull facilet de fer a casa per a deixar bocabadats els convidats.

Anem a pels ingredients!

  • 250 g de xocolate negre
  • 200 g de galleta tipus “digestive” 
  • 100 g de mantega 
  • 100 g d'ametla pelada torrada 
  • 100 g d'orellanes 
  • 60 g de mel  
  • 50 g d'avellanes torrades 
  • 25 g de sucre de llustre
  • Fil per a lligar embotit 
  1. Fonem, al bany de maria, el xocolate amb la mantega i la mel.
  2. Piquem les fruites seques i trossegem les orellanes.
  3. Piquem a màquina les galletes i ens en reservem una miqueta.
  4. Les barregem amb el xocolate fos, les fruites seques i les orellanes.
  5. Ho deixem temperar i formem les botifarres.
  6. Les reservem en fred durant 3 hores, aprox., i les passem per sucre de llustre i galleta.

El concepte

El concepte d’enganyalull (“trampantojo” en castellà) prové del món de l’art i la pintura, amb artistes pintant bodegons que pareixien reals o generant imatges que deformaven la realitat, simulant les tres dimensions i efectes similars. En la cuina, igual que en l’art, l’enganyalull és diversió i sorpresa.

També et pot interessar