Botifarres de xocolate
Res és el que sembla
Semblen botifarres, però no ho són. Els enganyalulls són l'opció perfecta per a poder sorprendre amics i familiars. Normalment porten una faena bestial, però hem buscat un enganyalull facilet de fer a casa per a deixar bocabadats els convidats.
Anem a pels ingredients!
Ingredients
- 250 g de xocolate negre
- 200 g de galleta tipus “digestive”
- 100 g de mantega
- 100 g d'ametla pelada torrada
- 100 g d'orellanes
- 60 g de mel
- 50 g d'avellanes torrades
- 25 g de sucre de llustre
- Fil per a lligar embotit
Elaboració
- Fonem, al bany de maria, el xocolate amb la mantega i la mel.
- Piquem les fruites seques i trossegem les orellanes.
- Piquem a màquina les galletes i ens en reservem una miqueta.
- Les barregem amb el xocolate fos, les fruites seques i les orellanes.
- Ho deixem temperar i formem les botifarres.
- Les reservem en fred durant 3 hores, aprox., i les passem per sucre de llustre i galleta.
El concepte
El concepte d’enganyalull (“trampantojo” en castellà) prové del món de l’art i la pintura, amb artistes pintant bodegons que pareixien reals o generant imatges que deformaven la realitat, simulant les tres dimensions i efectes similars. En la cuina, igual que en l’art, l’enganyalull és diversió i sorpresa.