Borreta de melva

Fàcil
25 minuts
2 persones

Cuina marinera amb tota l'essència valenciana

Borreta de melva
Borreta de melva
02 d'agost 2022 - 20:00

Aquest plat és tradicional de la cuina valenciana, concretament és molt típic del sud de la comunitat, a llocs com Benissa o Xàbia. El seu origen és purament mariner, amb peix en saladura i tomaques seques.

És una recepta molt clàssica i saborosa, a més de fàcil de fer, i hui mostrem els seus ingredients.

  • 250 g de melva en saladura
  • 3 nyores
  • 8 tomaques seques
  • 4 creïlles
  • 2 cebes
  • 2 ous
  • Oli OVE
  • Aigua
  • Pebre roig
  • Sal

Per al gaspatxo de remolacha:

  • Remolatxa cuita
  • Tomaques
  • Cogombre
  • All
  • Vinagre
  • Oli OVE
  • Sal
  • Gel en glaçons
  1. Hidratem les nyores i les tomaques seques.
  2. Posem al foc una cassola amb l'aigua de les nyores i completem amb més aigua fins a un litre.
  3. Hi posem les cebes i les creïlles trossejades.
  4. Una vegada bulla, agregarem la melva i els pimentons i les tomaques.
  5. Hi afegirem un rall d'oli d'oliva i el pebre roig.
  6. Ho rectifiquem de sal i deixem coure la borreta durant vint minuts, a foc lent, perquè reduïsca.
  7. Quan la creïlla estiga cuita, hi deixem caure un ou per comensal, apaguem el foc i tapem la cassola.

Plat molt tradicional

La tradició marcava cuinar-lo en un perol de ferro, perquè d'aquesta manera la calor es concentra en major grau i s'aconsegueix un sabor més intens.

També et pot interessar