Borreta de melva
Cuina marinera amb tota l'essència valenciana
Aquest plat és tradicional de la cuina valenciana, concretament és molt típic del sud de la comunitat, a llocs com Benissa o Xàbia. El seu origen és purament mariner, amb peix en saladura i tomaques seques.
És una recepta molt clàssica i saborosa, a més de fàcil de fer, i hui mostrem els seus ingredients.
Ingredients
- 250 g de melva en saladura
- 3 nyores
- 8 tomaques seques
- 4 creïlles
- 2 cebes
- 2 ous
- Oli OVE
- Aigua
- Pebre roig
- Sal
Per al gaspatxo de remolacha:
- Remolatxa cuita
- Tomaques
- Cogombre
- All
- Vinagre
- Oli OVE
- Sal
- Gel en glaçons
Elaboració
- Hidratem les nyores i les tomaques seques.
- Posem al foc una cassola amb l'aigua de les nyores i completem amb més aigua fins a un litre.
- Hi posem les cebes i les creïlles trossejades.
- Una vegada bulla, agregarem la melva i els pimentons i les tomaques.
- Hi afegirem un rall d'oli d'oliva i el pebre roig.
- Ho rectifiquem de sal i deixem coure la borreta durant vint minuts, a foc lent, perquè reduïsca.
- Quan la creïlla estiga cuita, hi deixem caure un ou per comensal, apaguem el foc i tapem la cassola.
Plat molt tradicional
La tradició marcava cuinar-lo en un perol de ferro, perquè d'aquesta manera la calor es concentra en major grau i s'aconsegueix un sabor més intens.