Bescuit de poma

Fàcil
1 hora
4 persones

Un clàssic

Bescuit de poma
Bescuit de poma
29 de maig 2023 - 19:59

Les receptes clàssiques sempre triomfen, com este bescuit de poma que ens disposem a cuinar. Sí, has llegit bé: bescuit, que no pastís. D’eixos que et menges acompanyat amb un got de llet de litre.

No t'oblides d'anotar els ingredients!

  • 6 gots de iogurt amb farina
  • 4 gots de iogurt amb sucre
  • 3 gots de iogurt amb oli de gira-sol
  • 4 pomes Golden
  • 4 ous
  • 2 iogurts naturals
  • 1 sobre de llevat químic
  • Ratlladura d’una llima
  • Melmelada de bresquilla
  1. Batem els ous amb el sucre, la ratlladura de llima, l’oli i el iogurt.
  2. Barregem el rent amb la farina, ho afegim a la mescla dels líquids i ho integrem tot bé.
  3. Ho aboquem a un motle folrat amb paper.
  4. Pelem les pomes, les laminem i les disposem sobre la massa.
  5. Hi afegim sucre per damunt i ho enfornem a 180 ºC durant 40 minuts, aprox.
  6. Untem el bescuit amb melmelada i deixem que es refrede.

La poma Golden

La varietat Golden (Golden Delicious) es caracteritza per ser molt sucosa i dolça, encara que amb un toc àcid. A més del seu consum en cru, presenta excel·lents qualitats per a ser cuinada en forma de purés, salses, postres, pastissos, melmelades, compotes o, simplement, torrades al forn.

Nutricionalment, no hi ha cap diferència entre les diferents varietats de poma. La millor manera de menjar-la és amb pell, ja que és on es troba la pectina (fibra natural que regula l'intestí: laxant si hi ha restrenyiment o astringent si hi ha diarrea) i l'àcid ursòlic (vitamina que contribueix al creixement dels músculs). Sempre cal llavar-les amb aigua. Ajuden a previndre i a reduir el colesterol i són molt beneficioses per a tota mena de malalties renals pel seu contingut en cistina, arginina i àcid màlic.

També et pot interessar

stats