Bescuit de pitera amb melmelada de figues
“Un bescuit, qualsevol se’l menja”
Hui fem la recepta d'unes postres que, només amb el nom, ja saps que estaran bones. Es tracta d'un bescuit de pitera amb melmelada de figues i formatge molt senzill.
Pren nota!
Ingredients
- 340 g de melmelada de figa
- 170 g de xarop de pitera
- 180 g de farina
- 100 g de farina integral
- 90 g d'oli d'oliva suau
- 3 ous
- 1 iogurt natural
- 1 sobre de rent en pols
- 1 terrina de formatge crema
- Fruita fresca variada
- Sucre de llustre
Elaboració
- Batem els ous amb el iogurt, el xarop de pitera i l’oli.
- Hi afegim les farines amb el rent i ho barregem bé.
- Ho aboquem a un motle i ho enfornem a 180 °C durant 25 minuts, aprox.
- Mesclem el formatge amb la melmelada de figues.
- Tallem el bescuit ja fred i el farcim amb la crema.
- El decorem amb fruita fresca i l’empolvorem amb sucre de llustre.
Nutrició: iogurt
És un aliment probiòtic nutricionalment dens amb propietats que el fan únic. S’ha associat amb patrons alimentaris saludables i s'ha postulat com un marcador de qualitat de la dieta (les persones que consumixen iogurt acostumen a tindre una major ingesta de verdures, hortalisses, fruites, fruita seca, greixos no hidrogenats, llegums i peix).
Entre les seues propietats, tenim:
- Reforça el sistema immunitari i disminuïx els efectes negatius dels antibiòtics.
- Estabilitza i regenera la flora intestinal, el sistema digestiu i la microbiota vaginal.
- Aporta molt de calci i de vitamina D que ajuda a la seua absorció.
- Aporta proteïnes d'alt valor biològic, ja que tenen tots els aminoàcids essencials.
- Millora l'absorció de nutrients.