Bescuit gelat de café amb xocolate
Una combinació perfecta de café i xocolate
Aquestes postres són un bescuit que té un aroma a café i xocolate a la pedra deliciós.
Ingredients
- 280 g de nata
- 75 g de sucre
- 40 g d'anous
- 35 ml d'aigua mineral
- 3 ous
- 2 cullerades de café soluble
- 1 làmina de gelatina
- Fulles de menta
Per a la cobertura:
- 100 g de nata
- 100 g de xocolate a la pedra
Elaboració
- Desfem a foc molt baix el sucre amb l'aigua mineral.
- Hi diluïm la gelatina, prèviament hidratada, i ho retirem del foc.
- Separem les clares dels rovells.
- Batem bé els rovells amb les varetes elèctriques fins que queden blanquejats.
- Afegim l'almívar als rovells, a poc a poc, sense deixar de batre-ho.
- En un altre bol, semimuntem la nata.
- Afegim la nata als rovells, a poc a poc, amb una llengua, fins que s'integre tot bé.
- Triturem les anous i les mesclem bé amb el café soluble.
- Folrem un motle amb paper film.
- Omplim el fons del motle amb la mescla d'anous.
- Per damunt hi aboquem la mousse i ho posem a congelar durant dues hores.
- Desfem el xocolate amb la nata calenta i ho mesclem bé.
- Desmotlem el bescuit, en servim una porció i la banyem amb el xocolate.
- Ho adornem empolvorant amb café soluble i posant-hi fulles de menta picades.
El café
El café té un sol problema: la cafeïna, un fort estimulant del sistema nerviós desaconsellat per a moltes patologies i que s'ha de consumir en la justa mesura. En canvi, parlem de la font més gran d'antioxidants de la dieta occidental, que redueix el risc de patir diabetis, cirrosi o Alzheimer. Font de minerals i vitamines.