Berenar: polo de meló i galetes d’avena

Intermedi
25 minuts
4 persones

Un aperitiu estiuenc molt equilibrat

Berenar: polo de meló i galetes d’avena
Berenar: polo de meló i galetes d’avena
13 de juliol 2022 - 20:00

La dita diu: "a qui hages de donar sopar, no li tragues el berenar" o "qui berena, no sopa". Preparem una recepta diferent: berenar per a reivindicar aquesta menjada idònia pels dies llargs i assolellats d'estiu, a poqueta nit, després d'espolsar la cadireta de la platja i una dutxa freda reparadora. Treu les cartes i la tovallola que anem a fer un "berenar-sopar"!

Per a les galletes:

  • 240 g d’avena en flocs
  • 80 g de farina
  • 80 g de sucre moreno
  • 2 ous
  • 120 ml d’oli de gira-sol
  • 1 culleradeta de rent en pols
  • 1 culleradeta de canella
  • 1 pessic de sal

 Per al gelat:

  • 500 ml de suc de meló d’alger
  • 500 ml de suc de taronja
  • Menta
  • Mel
  1. Mesclem els ingredients de les galletes.
  2. Fem boletes, les esclafem i les enfornem.
  3. Mesclem els sucs i hi afegim la menta.
  4. Ho triturem tot i ho colem.
  5. Omplim els motles amb la mescla i els congelem.

El consum de sucre

Podem substituir el sucre moré a aquesta recepta per dàtils triturats, per exemple. La estèvia (sense dextrosa o maltodextrina) també ens pot funcionar, però el més recomanable és intentar reduir el consum i quantitats de sucre en la nostra dieta alimentària.

També et pot interessar