Arròs amb pollastre i ametles

Fàcil
90 minuts
4 persones

 “Dels acabats en "astre", el millor és el pollastre”

Arròs amb pollastre i ametles
Arròs amb pollastre i ametles
12 de desembre 2022 - 19:59

Estem en temporada de fruites seques i s'han d'aprofitar. Per això, hui cuinarem un arròs saltat amb pollastre i ametles. Un plat molt equilibradet nutricionalment i que és facilíssim de fer.

No t'oblides dels ingredients!

  • 200 ml de caldo de pollastre
  • 50 ml de salsa de soja
  • 125 g d'ametla pelada natural 
  • 10 g de fècula de dacsa
  • 1 pit de pollastre
  • 2 carlotes
  • 1 ceba
  • Sucre moreno
  • Gingebre fresc
  • Sèsam torrat
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l'arròs

  • 300 g d'arròs vaporitzat 
  • 600 ml d'aigua
  • 5 llavors de cardamom
  • 5 claus d'olor
  • 1 ceba
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Macerem el pollastre amb la soja durant una estona.
  2. Per a l’arròs, en una paella, sofregim la ceba amb el cardamom i el clau.
  3. Hi incorporem l’arròs i l’aigua.
  4. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure.
  5. Per altra part, en un wok, sofregim el pollastre macerat.
  6. Hi afegim el gingebre picadet, la ceba i la carlota trossejades.
  7. Hi incorporem les ametles, el sucre, la fècula, el caldo i ho deixem coure uns minuts.
  8. Servim el pollastre amb l’arròs i ho decorem amb sèsam torrat.

Nutrició: l'arròs vaporitzat.

S'obté després de sotmetre l'arròs integral a una remulla i, a continuació, a una forta pressió de vapor. Així s'elimina una bona part del midó, però conservant les vitamines i sals minerals que l’arròs convencional sol perdre en perdre la corfa del gra. L'arròs vaporitzat té un 80% del valor nutricional de l'arròs integral. El midó de l'arròs vaporitzat es gelatinitza, fent-lo més dur i brillant que altres arrossos. Per això requereix més temps de cocció, però queda més ferm i no s’esclata. Hi ha fabricants que precouen l’arròs per tal d’acurtar el temps de cocció.

També et pot interessar

stats