Arròs amb pollastre i ametles
“Dels acabats en "astre", el millor és el pollastre”
Estem en temporada de fruites seques i s'han d'aprofitar. Per això, hui cuinarem un arròs saltat amb pollastre i ametles. Un plat molt equilibradet nutricionalment i que és facilíssim de fer.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 200 ml de caldo de pollastre
- 50 ml de salsa de soja
- 125 g d'ametla pelada natural
- 10 g de fècula de dacsa
- 1 pit de pollastre
- 2 carlotes
- 1 ceba
- Sucre moreno
- Gingebre fresc
- Sèsam torrat
- Oli OVE
- Sal
Per a l'arròs
- 300 g d'arròs vaporitzat
- 600 ml d'aigua
- 5 llavors de cardamom
- 5 claus d'olor
- 1 ceba
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Macerem el pollastre amb la soja durant una estona.
- Per a l’arròs, en una paella, sofregim la ceba amb el cardamom i el clau.
- Hi incorporem l’arròs i l’aigua.
- Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure.
- Per altra part, en un wok, sofregim el pollastre macerat.
- Hi afegim el gingebre picadet, la ceba i la carlota trossejades.
- Hi incorporem les ametles, el sucre, la fècula, el caldo i ho deixem coure uns minuts.
- Servim el pollastre amb l’arròs i ho decorem amb sèsam torrat.
Nutrició: l'arròs vaporitzat.
S'obté després de sotmetre l'arròs integral a una remulla i, a continuació, a una forta pressió de vapor. Així s'elimina una bona part del midó, però conservant les vitamines i sals minerals que l’arròs convencional sol perdre en perdre la corfa del gra. L'arròs vaporitzat té un 80% del valor nutricional de l'arròs integral. El midó de l'arròs vaporitzat es gelatinitza, fent-lo més dur i brillant que altres arrossos. Per això requereix més temps de cocció, però queda més ferm i no s’esclata. Hi ha fabricants que precouen l’arròs per tal d’acurtar el temps de cocció.