Arròs amb pelletes d’abadejo

Fàcil
35 minuts
4 persones

Molt nostre

Arròs amb pelletes d’abadejo
Arròs amb pelletes d’abadejo
07 de novembre 2023 - 20:06

El plat que prepararem és un d’eixos que en cap altre país han aconseguit clonar o copiar perquè, senzillament, ni el deuen conéixer! Cuinem un arròs amb pelletes d’abadejo, molt popular a les comarques costaneres d’Alacant.

Anota!

  • 400 g d’arròs
  • 150 g de pells d’abadejo
  • 1 l de caldo de peix
  • 4 creïlles
  • 2 pimentons
  • 3 alls
  • Cúrcuma
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Llavem les pells i les tallem a trossos, les saltegem i les reservem.
  2. Sofregim les creïlles tallades a làmines i el pimentó tallat a tires i ho reservem.
  3. Saltegem dos alls i hi incorporem l’arròs i el sofregim.
  4. Hi aboquem el caldo de peix i ho deixem coure.
  5. Al cap d’uns minuts, hi afegim els pimentons, les creïlles i la pell de l’abadejo.
  6. Ho deixem coure fins que l’arròs estiga cuit.
  7. Fem un allioli amb cúrcuma.
  8. Ho deixem reposar abans de servir-ho.

Nutrició: pell de peix.

Al contrari del que se sol creure, menjar-se la pell del peix no suposa cap perill per a la salut per tòxics acumulats com el mercuri o semblants. N’hi pot haver, però de la mateixa manera que en la resta de peix. El seu contingut nutricional és irrellevant, llevat dels àcids omega-3 i el col·lagen que aporta.

El col·lagen és la proteïna fibrosa i el component principal de les capes intercel·lulars o teixits conjuntius. A més de per a la cuina, la pell de peix s'utilitza en biomedicina i cosmètica com a apòsit per a ferides i com a complement alimentari per a la prevenció i tractament de problemes osteoarticulars. S’han fet experiments amb la pell de la tilàpia, un peix d’origen africà; una vegada neta i esterilitzada, es col·loca en les zones afectades per cremades i dona bons resultats en la cicatrització.

També et pot interessar

stats