Arròs melós de turmes i renyons de corder

Fàcil
35 minuts
4 persones

UNa recepta amb caràcter

Arròs melós de turmes i renyons de corder
Arròs melós de turmes i renyons de corder
13 d'abril 2024 - 20:05

Proposem un plat contundent, amb caràcter: un arròs melós de turmes i renyons de corder, però per a rebaixar una miqueta la intensitat, l'acompanyem amb una ensalada de poma en salmorra.

Pren nota!

  • Ingredients per a 4 persones - Dificultat baixa / Temps: 35 min
  • 300 g de turmes de corder
  • 400 g de renyons de corder
  • 300 g de cigrons cuits
  • 400 g d’arròs
  • 2 tomaques
  • Caldo de carn
  • Oli OVE
  • Safrà
  • Sal

Per a l’ensalada:

  • 1 xicoira roja
  • 1 poma verda
  • 250 ml de vinagre de poma
  • El suc d’una llima
  • Mel
  • Ametles filetejades
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salmorra:

  • 750 ml d’aigua
  • 35 g de panses
  • 60 g de sal
  • 45 g de sucre
  • 1 cullerada de comí en gra
  • 1 cullerada de gingebre ratllat
  1. Bollim la salmorra durant 10 minuts i ho deixem refredar.
  2. En un pot, hi posem la salmorra, el vinagre i la poma.
  3. Ho reservem al fred almenys durant 48 hores.
  4. En una paella, daurem els renyons i les turmes.
  5. Hi incorporem la tomaca i ho sofregim.
  6. Hi afegim el caldo i els cigrons cuits.
  7. Hi incorporem el safrà i l’arròs.
  8. Ho deixem coure durant 17 minuts i ho deixem melós.
  9. Emulsionem la llima amb oli i mel.
  10. Servim la xicoira amb la poma i panses.
  11. Ho acabem amb l’ametla i la vinagreta.

Nutrició: triperia

Els productes de triperia són molt rics en proteïnes de gran qualitat i resulten un component fonamental a l'hora de complementar la dieta i fer-la més equilibrada, ja que són capaces de compensar les deficiències comunes d'una altra mena de proteïnes. No obstant això, sí que és cert que el seu alt contingut en colesterol els converteix en un perill per a determinades persones. 

El cor, el fetge, el renyó i la llengua són els més rics en ferro, mentre que tots posseeixen molt de fòsfor, zinc i altes quantitats de vitamina A i B12, a més d’aportar un nivell considerable d'àcid fòlic. Si a les seues propietats nutritives els afegim l'estricte control de qualitat que han de superar abans d'arribar al paladar del consumidor, el resultat és un producte sa i saludable.

També et pot interessar

stats