Arròs melós de llamàntol

Fàcil
2 hores
4 persones

Un plat per als paladars més exquisits

Arròs melós de llamàntol
Arròs melós de llamàntol
23 de novembre 2022 - 19:59

Quan vas a un restaurant o arrosseria, quin és l’arròs de la carta que té el preu més alt? Doncs… l’arròs amb llamàntol. Hui, a La cuina de Morera, tirem la casa per la finestra i vos portem esta delicadesa que, ja vos dic, és ben fàcil de preparar!

Posa el tapet de les grans ocasions, que comencem!

  • 320 g d'arròs 
  • 2 llamàntols
  • 1 sépia
  • 2 tomaques 
  • 3 alls
  • Caldo de peix 
  • Concentrat de marisc
  • Julivert fresc
  • Pebre roig dolç 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim els llamàntols i els reservem.
  2. Sofregim la sépia amb l'all, el pebre roig i la tomaca.
  3. Hi afegim el caldo de peix i el concentrat de marisc.
  4. Hi incorporem l’arròs i ho deixem coure uns 12 minuts.
  5. Hi afegim els llamàntols i ho deixem coure 2 minuts més.
  6. Hi agreguem julivert picat i deixem que repose.

Llamàntol

És el crustaci més gros que viu al Mediterrani. Sol pesar entre 500 g i 1,5 kg, però pot arribar a pesar 10 kg i fer fins a 80 cm de llarg. Posseeix dos grans pinces desiguals: l'arredonida té dents romes que utilitza per a tallar i esclafar, mentre que la pinça més allargada té dents esmolades i fines amb els quals tritura les captures. Si no els pesquen, poden arribar a viure fins a 50 anys.

També et pot interessar