Arròs melós de llamàntol
Un plat per als paladars més exquisits
Quan vas a un restaurant o arrosseria, quin és l’arròs de la carta que té el preu més alt? Doncs… l’arròs amb llamàntol. Hui, a La cuina de Morera, tirem la casa per la finestra i vos portem esta delicadesa que, ja vos dic, és ben fàcil de preparar!
Posa el tapet de les grans ocasions, que comencem!
Ingredients
- 320 g d'arròs
- 2 llamàntols
- 1 sépia
- 2 tomaques
- 3 alls
- Caldo de peix
- Concentrat de marisc
- Julivert fresc
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim els llamàntols i els reservem.
- Sofregim la sépia amb l'all, el pebre roig i la tomaca.
- Hi afegim el caldo de peix i el concentrat de marisc.
- Hi incorporem l’arròs i ho deixem coure uns 12 minuts.
- Hi afegim els llamàntols i ho deixem coure 2 minuts més.
- Hi agreguem julivert picat i deixem que repose.
Llamàntol
És el crustaci més gros que viu al Mediterrani. Sol pesar entre 500 g i 1,5 kg, però pot arribar a pesar 10 kg i fer fins a 80 cm de llarg. Posseeix dos grans pinces desiguals: l'arredonida té dents romes que utilitza per a tallar i esclafar, mentre que la pinça més allargada té dents esmolades i fines amb els quals tritura les captures. Si no els pesquen, poden arribar a viure fins a 50 anys.