Arròs melós amb berberetxos i navalles
Plat de diumenge
L'arròs té moltes varietats diferents, però en una recepta com la de hui té igual la que gastem, que estarà espetacular de totes formes. Hui preparem un arròs melós de berberetxos i navalles, favetes, carxofes i blanquet.
Pren nota!
Ingredients
- 380 g d'arròs
- 500 g de berberetxos
- 250 g de faves tendres pelades
- 12 navalles
- 4 carxofes
- 1 manoll d'alls tendres
- 1 tomaca
- 1 llima
- 1,5 l de caldo de peix
- Pebre roig dolç
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Posem a remulla amb aigua i sal les navalles i els berberetxos.
- Pelem les carxofes, les bollim i les reservem.
- En una paella, sofregim els alls tendres i les faves amb pebre roig i la tomaca.
- Hi afegim l’arròs i el sofregim una miqueta.
- Hi incorporem els berberetxos, les navalles i el caldo calent.
- Llevem la closca a les navalles i ho deixem coure tot uns 18 minuts.
- En una altra paella, saltem les carxofes bollides.
- Servim l’arròs amb les carxofes i ratlladura de llima.
El punt de l'arròs
Amb els arrossos melosos i caldosos és més complicat trobar el punt que amb un arròs sec. Un arròs sec pot reposar sense por que s’empastre i te’l pots menjar 20 minuts després d’haver-lo cuinat i no hi ha cap problema, inclús és aconsellable. El que podem fer amb un arròs caldós o melós és precoure’l en un casset a banda o amb una malla, escórrer-lo i tindre’l reservat així fins a l’hora de menjar-se’l, abocant-li el caldo calent en el moment previ al seu consum.