Arròs melós allipebrat

Fàcil
2 hores
4 persones

Cuina de marjal

Arròs melós allipebrat
Arròs melós allipebrat
17 d'abril 2023 - 19:59

El plat que farem a continuació és com si un allipebre seguira pel carrer un arròs caldós… i entropessaren! Cuinem arròs melós allipebrat. A que ja fa ganes de tastar-lo?

Abans, anem a pels ingredients!

  • 1 kg d’anguiles
  • 500 g de creïlles
  • 150 g d’arròs
  • 50 g d’ametles torrades
  • 100 ml d’oli OVE
  • 8 alls
  • 3 fulles de llorer
  • Pebre blanc en pols
  • Pebre roig
  • Julivert
  • Safrà
  • Aigua
  • Sal
  1. Fregim uns alls picats amb oli d’oliva.
  2. Hi incorporem el pebre roig i ho cobrim amb aigua.
  3. Hi afegim les creïlles i el llorer.
  4. Ho deixem coure uns minuts i hi incorporem l’anguila.
  5. Després d’uns minuts coent, hi incorporem l’arròs.
  6. Fem una picada amb ametles i julivert.
  7. En els últims minuts, hi incorporem la picada i el safrà.
  8. Servim l’arròs, melós i reposat.

La vida de l'anguila

Les anguiles europees, quan tenen 14 o 15 anys, es llancen a la mar en un recorregut de dos anys i mig que els durà a la mar dels Sargassos. Allí, en terres americanes, pondran, i les cries tornaran per on han vingut les mares formant un núvol de plàncton que serà arrossegat pels corrents marins fins a recalar de nou als nostres rius i albuferes. Tot això si no ens les mengem abans, clar.

Les seues cries són les angules, però no s'han de confondre amb les gules, que són un processat a base de surimi, com els palets de cranc.

També et pot interessar

stats