Arròs melós allipebrat
Cuina de marjal
El plat que farem a continuació és com si un allipebre seguira pel carrer un arròs caldós… i entropessaren! Cuinem arròs melós allipebrat. A que ja fa ganes de tastar-lo?
Abans, anem a pels ingredients!
Ingredients
- 1 kg d’anguiles
- 500 g de creïlles
- 150 g d’arròs
- 50 g d’ametles torrades
- 100 ml d’oli OVE
- 8 alls
- 3 fulles de llorer
- Pebre blanc en pols
- Pebre roig
- Julivert
- Safrà
- Aigua
- Sal
Elaboració
- Fregim uns alls picats amb oli d’oliva.
- Hi incorporem el pebre roig i ho cobrim amb aigua.
- Hi afegim les creïlles i el llorer.
- Ho deixem coure uns minuts i hi incorporem l’anguila.
- Després d’uns minuts coent, hi incorporem l’arròs.
- Fem una picada amb ametles i julivert.
- En els últims minuts, hi incorporem la picada i el safrà.
- Servim l’arròs, melós i reposat.
La vida de l'anguila
Les anguiles europees, quan tenen 14 o 15 anys, es llancen a la mar en un recorregut de dos anys i mig que els durà a la mar dels Sargassos. Allí, en terres americanes, pondran, i les cries tornaran per on han vingut les mares formant un núvol de plàncton que serà arrossegat pels corrents marins fins a recalar de nou als nostres rius i albuferes. Tot això si no ens les mengem abans, clar.
Les seues cries són les angules, però no s'han de confondre amb les gules, que són un processat a base de surimi, com els palets de cranc.