Arròs caldós d’estiu

Intermedi
30 minuts
4 persones

Versionem un dels plats més clàssics de l'hivern

Arròs Caldós Estiu
Arròs caldós estiu
15 d'agost 2022 - 20:00

Pensaves que no, però a l'estiu també es poden cuinar plats de cullera. I quan parlem de la versió "d'estiu" d'algun plat tradicional, normalment desapareixen dels ingredients aquells productes amb més greix i agafen protagonisme les verdures.

Aquests són els ingredients que utilitzarem:

  • 4 molls
  • 250 g de bajoca
  • 200 g de carabassa
  • 320 g d'arròs
  • 1 pimentó
  • 2 tomaques torrades
  • 1 nyora
  • 2 alls
  • 1,5 l caldo de peix
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  • Julivert
  1. Preparem una salmorreta triturant la nyora, l'all, la tomaca i el julivert.
  2. Sofregim la bajoca i la carabassa.
  3. Afegim la salmorreta i aboquem l'arròs i el safrà.
  4. Afegim el caldo de peix calent.
  5. Quan falten cinc minuts, hi afegim els molls.
  6. I deixem que coga fins que l'arròs estiga al punt.

Consell sobre l'arròs al dente

Hi hagué una moda en molts restaurants de deixar l'arròs "senceret", com a indicatiu d'excel·lència culinària, i això té una contraindicació nutricional: l'arròs poc fet és perjudicial per a la salut. Menjar arròs poc cuit pot suposar danys en les dents, pèrdua de pèl, mal de panxa i anèmia. Clar, tot açò si el consum és freqüent. No ens passarà res d'això per un dia o dos que ens mengem una paella poc feta.

També et pot interessar

stats