Allipebre de manetes de porc

Fàcil
2 hores
4 persones

Esta vegada, amb carn

Allipebre de manetes de porc
Allipebre de manetes de porc
07 de setembre 2023 - 20:05

A La cuina de Morera ja hem fet diferents allipebres, fins i tot hem canviat l'anguila per llobarro, però hui s'atrevim a fer-ne un amb carn. Guisem allipebre de manetes de porc i l'acompanyem amb unes faves sacsades.

Anota!

  • 2 manetes de porc
  • 1 os de pernil
  • 1 cabeça d’alls
  • Ametlles torrades
  • Vitets de caiena
  • Pebre roig dolç
  • Llorer
  • Oli OVE
  • Sal

Per a les faves:

  • 1 kg de faves tendres
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • 3 alls
  • Llorer
  • Pebre roig dolç
  • Pebre negre o blanc
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En un perol amb aigua, posem a coure les manetes, amb l’os de pernil i llorer, fins que estiguen tendres.
  2. Per altra banda, sofregim la ceba i els alls picats, amb una fulleta de llorer.
  3. Hi afegim la tomaca i una miqueta de pebre.
  4. Hi incorporem les faves, una miqueta d’aigua i ho deixem coure uns 15 minuts.
  5. En un morter, piquem les ametles torrades.
  6. Per a l’allipebre, confitem en una paella els alls picats, amb uns vitets.
  7. Hi afegim pebre roig i caldo de la cocció de les manetes.
  8. Hi incorporem la picada d’ametles, les manetes i ho deixem coure fins que es reduïsca el caldo.
  9. Servim les manetes i les faves per separat

Nutrició: les manetes de porc

Les manetes de porc són una font excel·lent de proteïnes i col·lagen i poden ajudar a mantindre la salut de la pell, els ossos i les articulacions. A més, contenen vitamines i minerals com la vitamina B12, el zinc i el ferro. No obstant això, també són relativament altes en greix saturat, de manera que és important gaudir-les amb moderació, com a part d'una dieta equilibrada.

També et pot interessar

stats