Coneixem de prop l’autèntic i tradicional dolç valencià del dia de Reis, la casca. Ho farem amb Rocío Albuixech, que ens parlarà de les seues característiques i del seu procés d’elaboració, i amb l’expert gastronòmic Carles Galletero, que posarà en context aquesta tradició tan valenciana i la seua resistència front al tortell.
Amb “panettone man”, José Montejano, parlem sobre els secrets del panettone, la seua elaboració tan artesanal i els ingredients de l’èxit d’aquest dolç italià tan nadalenc que ha donat la volta al món.
De la mà de la pastissera Lourdes del Pino coneixem de prop els dolços valencians de tota la vida, com els panellets o el massapà, des del forn on naixen.
Apropem Halloween al món de la pastisseria de la mà de Raquel Badía, que ens mostra diferents dolços amb un toc “terrorífic” i ens dona consells sobre com fer-los a casa.
La cultura àrab ens va deixar en herència moltes delícies, com l'arnadí o la monjàvena, dos dolços tradicionals de la Costera. Amb la fornera Marisa Pla, de Xàtiva, coneixem en detall la seua elaboració.
No hi ha foraster que no passe per un forn d'Onda, Vila-real o Castelló que no se'n vaja carregat de pilotes de frare. Per això, Luis Castañ, forner, ens parla dels secrets del dolç típic castellonenc.
Els valencians som molt "paners" i portem el pa molt dins del nostre ADN. Per això, el forner Roberto Adam ens parla sobre com preparar pa de qualitat, sense additius, ecològic i també sobre com conservar-lo millor a casa.
La fornera Elena Guimerà ens parla sobre este dolç tradicional anomenat ‘farinada de repassos’, una obra mestra de l'aprofitament forner que només s'elabora a Vinaròs.