Receptes amb molta verdura i sabor perquè després de la carn i del dolç també hi ha vida

Ací va un recull de receptes ‘detox’ de La cuina de Morera amb molt de verd per a tornar a la dieta saludable després dels excessos de Nadal

Pastisets de bledes i espinacs
Pastissets de bledes i espinacs, una recepta molt senzilla / À Punt Mèdia

Ja sabem allò de: “A mi, on em donen una bona xulla al punt!, això és imbatible". Però cal recordar que hi ha vida més enllà de la carn i, per descomptat, dels dolços nadalencs, aquells menjars dels quals és impossible fugir aquests dies, quan es va de visita en visita per a veure familiars i amics.

Per tal de desempallegar-se, l’equip d’À Punt et proposa unes receptes escollides de la Cuina de Morera, que demostraran que després de la carn i del dolç també hi ha vida… i pot ser verda. Molt verda. Descobreix altra manera de preparar plats amb carabassa, penques, bledes i espinacs, tomaca seca, carabasseta, llentilles i bolets. I també algunes propostes més exòtiques per als que el va la marxa a la cuina. Tot de la mà de La Cuina de Morera.  

Recepta amb carabassa 

Ací pots conéixer el salsimojo, un mullador molt popular a la comarca del Vinalopó Mitjà. Si a casa hi ha carabassa, cebes i ous… ja es pot fer salsimojo.

Recepta amb penques

Aquesta és tradicional i saludable. Un plat lleuger típic de la comarca dels Serrans, on el pernil salat potenciarà el sabor d'aquest plat molt verd. 

Recepta amb bledes i espinacs

Per als amants dels pastissets, ací va una proposta de la Canal de Navarrés. La combinació de les bledes, els espinacs i el pebre roig també seran tan imbatibles com ho és per a alguns una bona xulla al punt.

Recepta amb tomaca seca, carabasseta i ceba

Damunt d’una base de pizza cal estendre un poc de formatge de cabra, carabasseta, olives farcides, tomaquetes i tomaca seca i orenga. Tot salpebrat amb pebre negre.

Recepta de llentilles i bolets

Els bolets frescos no podien faltar aquests dies per a preparar una recepta saludable. Un plat amb una base de llentilles.

Receptes exòtiques amb arròs, coco ratllat o tallarins

Eres dels que encara no s’han atrevit a barrejar el coco amb l'arròs? Doncs prompte deixaràs de ser-ho. Aquest és un plat senzill, adobat amb un poc de curri. Fet amb arròs llarg, coco ratllat i llagostins. I, per als vegetals, es necessita carlota, alvocat, ceba i raves. 

I per als cuiners prèmium va la recepta del Pad Thai. Un plat tailandés molt popular a tot arreu. Entre altres ingredients, necessites comprar escalunyes —que és la ceba xicoteta i allargada que venen a les tendes—, gamba en pols, ceba xinesa i concentrat de tamarinde. Però tot és posar-s'hi. Si la Cuina de Morera pot, tu també. 

També et pot interessar

stats