Si et quedes en blanc i sense idees en veure les sobres del menjar de Nadal, ací van uns consells

'La cuina de Morera' et proposa una lasanya vegetal amb marisc i també com donar-li segona vida a un panettone, tot per a reaprofitar el salat i el dolç de les festes

Moment del muntatge de la lasanya
Moment del muntatge de la lasanya amb carabasseta / À Punt Mèdia

Potser has acollit alguna de les celebracions nadalenques a ta casa i sol passar que quan el grup és gran i supera les cinc persones, de vegades no sembla fàcil mesurar bé les proporcions. Any rere any, les sobres de dolç i salat tornen a la cuina i colonitzen el frigorífic durant els pròxims dies. Si vols veure desaparéixer eixos tàpers que s’amuntonen, una alternativa al menjar salat sobrant pot ser el format de lasanya que inclou capes vegetals, en aquest cas, de carabasseta.

Com que a una lasanya quasi tot li va bé, l’equip de La cuina de Morera ha utilitzat llagostins, els que potser t’han quedat de la Nit de Nadal o del dinar de Nadal. Per a farcir la lasanya vegetal necessites carxofes i ceba, que saltaràs amb un poc oli i, juntament amb la llet, l’anou moscada i la farina, faràs un puré. Per a muntar la lasanya, cal alternar les fulles de massa de lasanya, les redones de carabasseta, tallada fina, la pasta puré que hem preparat i els llagostins. Per a la cobertura, una beixamel de carxofa. I, per damunt, formatge ratllat i al forn.

Ací pots veure la recepta completa:

Llesques d'ou amb bresquilla 

Ara ve la solució per al dolç. Amb la proposta de La cuina de Morera per a reaprofitar algun dolç sobrant a casa, l’equip del programa s’ha centrat en el panettone, eixe dolç d'origen italià, que comença a fer-se habitual pel Nadal valencià. És un pa de grans dimensions que per fora sembla una magdalena gegant i per dins te una textura pareguda a la mona de Pasqua. Fet amb una massa de tipus brioix, sol portar panses, xocolate o fruites confitades.

El cuiner Morera també ha volgut homenatjar la tradició de menjar bresquilles en almívar per Nadal. Cal recordar que, antigament, a Nadal, solien consumir-se'n preparades en conserva durant l’estiu. Una solució casolana que en temps passats permetia menjar fruita d’estiu als mesos d’hivern. Per això, el cuiner proposa utilitzar-ne per a fer un pastís de bresquilla en almívar. Una recepta senzilla per a donar-li una segona vida a un panettone, si n'ha sobrat algun tros —que sembla difícil— que, amb el pas del temps, s’ha assecat. 

També et pot interessar

stats