Moisés Iborra, forner de la Beata Inés: “Molta gent pensa que som una franquícia, i no ho som. Ací sumem cinc generacions”
La cinquena generació de forners del Forn de la Beata Inés porta revolucionats els més golosos, des del Mareny de Sant Llorenç, Cullera (Ribera Baixa)
És la pastisseria somiada pels amants del xocolate i dels espectacles del dolç i del salat. El popular obrador Forn de la Beata Inés, un negoci familiar que ja suma cinc generacions de forners, es troba al Mareny de Sant Llorenç (Ribera Baixa). Allí, molt a prop de Cullera, la màxima no és que el producte estiga bo, "ha d'estar excel·lent". I en l'excel·lència, la grandària sí que importa, a més de ser la raó de la popularitat.
"Ens coneix molta gent perquè fem croissants gegants, ensaïmades gegants, fartons gegants...". Van començar a treballar el gran format sense saber què passaria i van descobrir que tenia molta acceptació, ha explicat Moisés Iborra a l'equip de La cuina de Morera.
Per als amants del dolç i del xocolate, una imatge somiada és la d'un pastís que vessa xocolate pels quatre costats. Un dolç que cal mossegar abans que el xocolate caiga al plat. Un pastís que és difícil menjar-lo sense tacar-se de xocolate els llavis i el bigot. Tot això, i també té opcions de menjar salat com les pizzes, també en versió XL, que és el que ofereix el Forn de la Beata Inés. Només cal anar-hi per tal de comprovar-ho.
“Molta gent pensa que som una franquícia, i no ho som. Ací sumem cinc generacions de forners”. A més a més, al Forn de la Beata Inés tot l’any sembla ser Pasqua. La raó: “Tot l’any venem el panou o la mona —que segons el poble es diu d’una manera o d'una altra—. És el nostre producte estrela i tenim moltíssimes varietats”.
Així explica Moisés la seua especialitat: “Els productes XXL no són res més que amb la mateixa massa, multiplicar la grandària per deu, vint o trenta. Si un croissant menut pesa 25 grams, ací el fem gran i pesa tres quilos… T’estires un poquet més i el fas més gran”. Els forners de la Beata Inés diuen que els dolços que fan són ideals per a reunions familiars, “ja que fan més festa que una altra cosa”.
Quan parla de la grandària de les peces, per exemple del croissant, diu: “Pense que menjar un croissant dels nostres una sola persona és impossible. No sé qui seria capaç de menjar-se tres quilos de croissant de colp. L'hauria de veure". Satisfet pel treball que fan, Moisés acaba dient: “Queda graciós agafar un croissant que és com un nadó de gran. A la gent li agraden les coses grans”.
Ací pots veure l'entrevista sencera
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Mor un xiquet de dos anys oblidat a l'interior d'un cotxe a Tarragona
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part
-
30.06.2025 | Queda’t amb El GastroTurista | Binhui Jiang