Quatre idees per a cuinar verdures de manera fàcil i planificar la setmana

La nutricionista Ana Sirvent, de La cuina de Morera, aporta idees fàcils, ràpides i moltes sabroses, com una acolorida safata plena de verdures al forn, una crema de verdures o un pico de gallo

No hi ha recepta més senzilla que cuinar unes verdures al forn
No hi ha recepta més senzilla que cuinar unes verdures al forn / Shutterstock

Sembla més fàcil trobar unes quantes hores un mateix dia i preparar la guarnició de la resta de la setmana que arribar a casa dia a dia, a deshora, i haver de cuinar.

La nutricionista Ana Sirvent, de La cuina de Morera, sempre preocupada perquè menjar fàcil i saludable siga una qüestió accessible, ha llançat en Instagram quatre propostes fàcils de fer, ràpides, gustoses, creatives i infal·libles. I no deixaran ningú indiferent. Es tracta de quatre idees de verdures perquè planifiques la setmana. Així que, si t’agraden les verdures i no trobes temps de preparar-les, ací tens quatre consells. El secret, dur a terme una o dos d'estes propostes i tindre així la setmana quasi feta, gastronòmicament parlant.

Una acolorida cassola de verdures al forn

A una cassola tot li va bé. Hi pot posar pimentó roig, verd, ceba, carabassa, espàrrecs, tomaca; també moniato, carabasseta, albergina. Com més colors, més sabors. I és molt útil per a combinar amb una ensalada temperada o també amb carn, peix, pasta… Fins i tot, pot complementar un sàndwitx. 

 

Crema de safanoria i carabassa amb iogur
Crema de safanoria i carabassa amb iogur / Anna_Pustynnikova Shutterstock

Fer una olla gran amb una crema de verdures 

Preparar una quantitat de crema per a diverses menjades pot ser útil per a prendre-la de diferents maneres. Esta recepta és molt útil per a combinar amb ou dur ratllat, amb una truita o amb un poc de pa i hummus, buscant les proteïnes complementàries que no aporta la verdura. En realitat, la possibilitat de combinar una crema són infinites. Ací veiem crema de carabassa i safanòria, amb iogurt i pipes de carabassa, que anirà acompanyada d'un poc de proteïnes (pollastre, peix).

Pa amb formatge fundit i pico de gallo
Pa amb formatge fundit i pico de gallo / Miguel Angel Bistrain / Shutterstock

Omplir un tàper amb pico de gallo 

Si t’agrada el cebiche, t’agradarà el pico de gallo; ja saps, la clàssica guarnició mexicana feta tallant a trossets menuts tomaca madura, ceba (blanca o morada), pebrot, xili de Jalapa, coriandre i suc de llima (opcional, alvocat). El consell de la nutricionista de La cuina de Morera és utilitzar-lo amb pa torrat, o per a farcir creïlles o moniatos. Una altra opció és mesclar-lo amb polp cuit o llagostins. 

Un saltejat amb verdures, tomaca i herbes per a utilitzar durant la setmana
Un saltejat amb verdures, tomaca i herbes per a utilitzar durant la setmana / Shutterstock

Cuina una samfaina

Preparar una samfaina amb tomaca, pimentó, ceba i albergina sofregits és un recurs molt pràctic per a després enriquir un plat i combinar-la amb arròs integral, pasta o qualsevol llegum. En la imatge, un estofat amb carabasseta, albergina, tomaca, romer, ceba i alls.

També et pot interessar

stats