09.02.2021 | El Parador del Saler

Part 22 Temporada 1 6 min.
tp

El parc natural de l'Albufera és una localització única per la seua riquesa de biodiversitat. A la platja del Saler, entorn del parador, s'ha posat en marxa una iniacitiva per a potenciar cinc espècies vegetals en risc d'extinció, i plantaran llavors en aquesta zona. En el projecte han participat voluntaris de l'ONG Xaloc.

Carles Gago, soci fundador de l'ONG Xaloc, en una entrevista a El Dia À Punt, ha assegurat que es tracta de cinc espècies en perill d’extinció, entre les quals algunes només es troben al litoral valencià i una d’elles només al parc natural de l’Albufera. Amb el propòsit d’augmentar la biodiversitat de les espècies més amenaces, s’ha replantat l’entorn dunar tant a les zones de mallada com a la davantera del litoral marí, “pegant-se directament amb la mar”, en paraules de Gago. Combatre la regressió de les platges i generar un impacte positiu en la regeneració dunar és l’objectiu fonamental d’aquesta iniciativa.

El membre de l’ONG, afirma que espècies com ara “la cotonosa” fixen l’arena i eviten que davant un temporal marítim la “duna desaparega”. També assenyala que contribueix a la continuïtat del cordó dunar i protegeix tot el que hi pot haver darrere. “Aquestes espècies són les nostres aliades contra el canvi climàtic”, ha dit.

Tenim memòria Més Arrow Negative
La llanterna màgica Més Arrow Negative
Gent que suma Més Arrow Negative
Putxero de divendres Més Arrow Negative