'La farmacèutica. 492 dies segrestada'

L'escriptor Carles Porta reconstrueix en format de novel·la negra la història de Maria Àngels Feliu, la farmacèutica segrestada a Olot (Girona) l’any 1992. 

La Famacèutica
La Farmacèutica
30 de març 2021 - 13:01

La nit del 20 de novembre de 1992, Maria Àngels Feliu, la farmacèutica d’Olot (Girona), va ser segrestada per uns encaputxats en el garatge de sa casa. Durant 492 la van mantindre captiva en un forat del tamany d’un armari. La dona va sobreviure gràcies a la seua extraordinària fortalesa. Així ho van contar els informatius de la televisió pública valenciana: 

Àudio
AUDIO 1 – Arxiu sonor dels informatius de la televisió pública valenciana

El periodista Carles Porta ha reconstruït la història en el llibre La farmacèutica, publicat per l’editorial La Campana. Una historia real que ha transformat en novel·la per a contar-nos el que mai s’havia contat abans: “La història completa des del punt de vista de la víctima”, ha explicat l'escriptor en una entrevista en El dia À Punt. 

Àudio
AUDIO 2 La farmaceutica

Carles Porta ha construït el relat "agafant la història que ella va explicar", no debades l’escriptor ha accedit a les declaracions que va fer a la Guàrdia Civil i en el juí, així com les anàlisis psicològiques i forenses. Després, ha sumat la confessió dels segrestadors -detinguts als 7 anys- així com els testimonis dels agents i la família. 

“I amb tot aquest conjunt de versions, partint del relat bàsic d’ella, he construït aquest relat que pretén ser novel·lat i entretindre el lector. I que de vegades fa riure perquè tot plegat va ser tragicòmic”, ha explicat Carles Porta.

“Ella em va dir”, ha dit Carles Porta en referencia a Maria Àngels Feliu, “jo no t’ho puc, ni t’ho vull prohibir. Només et demane que no em faces més mal. I aixo és el que he intentat”. Pots recuperar l’entrevista completa en el podcast següent:  

També et pot interessar

stats